Снимка: Colin Maynard

Популярността на традиционните имена за бебета намалява

Родителите следват определени тенденции, когато избират имена за отрочетата си. Заради склонността им в последно време да дават странни наименования на потомците си или да ги кръщават на знаменитости или персонажи от филмови и телевизионни продукции, популярността на традиционните имена за бебета намалява, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните сочат, че популярността на имена като Крейг, Шанън, Джордан значително е намаляла през последните години, и съществува реална опасност те да изчезнат, ако отново не се върнат на мода.

За момиченца най-голям спад в популярността е отчетен за името Шанън. Докато през 1996 г. с него са се сдобили 4649 бебета, през 2017 г. едва 41 родители са избрали въпросното име за дъщеричките си.

Най-малко популярното име за момченца се оказва Крейг. През 1996 г. на него са се спрели 705 родители, докато през 2017 г. - едва 25.

Имената за момичета, чиято популярност е намаляла най-драстично, са Шанън, Кърсти, Джоди, Джема, Даниел, Лорън, Кейли, Джейд, Рейчъл и Рианън, а за момчета - Крейг, Джордан, Маколи, Киеран, Скот, Лий, Рос, Ашли, Мичъл и Шейн.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види