Снимка: Xavier Mouton Photographie

За майките, които полудяват – един съвет, който ще промени всичко

Една от най-популярните инфлуенсърки в сферата на майчинството - Сони Абата, има хиляди последователи, които съветва със знания и личен опит като експерт в родителството. Последното й откровение обаче разтърси интернет пространството.

"Понякога влизам в блога си, готова да споделям мъдри бисери за майчинството и родителството като процес на творчество. Но днес си казах: "Шарлатанка. Как може жена, чието дете лови невидими риби в обществени тоалетни, да дава акъл и да се смята за "експерт" в отглеждането и възпитанието на деца (през последните два дни, детето ми наистина не е извадило ръцете си от тоалетните). Знаете ли какво? Никой не е експерт по родителстване. Невъзможно е да съществува такъв човек."

Така Сони Абата започва съобщението към своите последователи.

"Ние всички просто се движим наоколо с дезинфектант в ръка и с надежда децата ни да не паднат в канализацията или да не тръгнат с непознат в миниван без прозорци. Това е всичко! Затова – ето един единствен съвет, който ви давам с щипка сол, защото в края на деня всички ние оставаме сами в нашата малка луда реалност. Затова и моето послание не е точно съвет. И е много просто. Няма нужда да ми благодарите."

Ето го: Променете "трябва" с "получавам".

Ето пример:

"Получавам възможността да изкъпя детето си в белина, когато се приберем, защото обича да си завира лицето в обществени тоалетни!"

Шегувам се, разбира се. Но ето нещо друго:

"Получавам начало на деня с три малки съкровища, които са толкова глупави, щастливи и обичащи живота си, че буквално скачат в леглото ми (а понякога и директно върху главата ми) с уникално вълнение. Готино ли ви звучи?!"

Или:

"Получавам привилегията да водя тези големи души в малки телца през този луд свят и да направя всичко възможно, за да им дам някакво усещане за смисъл и любов, така че да засияят от щастие."

И:

"Получавам божествената привилегия да гледам как тези бебета растат, да приемам от тяхното чудо и красотата на света, която много често пропускам."

"Получавам 18 години, за да наблюдавам това удивително чудо. Получавам ограничен блок от време, който е толкова гъсто наситен с луда сладост. Получавам прегръдки, целувки, малки сладки вратлета и ръчички, главозамайващото удоволствие от притиснатите топли телца до гърдите ми. Човече, аз печеля!"

Имате ли нужда от други съвети? Тази философия сериозно промени перпесктивата и възприятията ми, и ме спасява в дните, когато искам да избягам от дома си.

Така че... вие решавате – дали ще приемете този единствен съвет, или не. Но! Не забравяйте! Дните са дълги, а годините кратки. И вие "получавате" възможността да бъдете там, до тях – за всичко!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види