Снимка: Devin Rajaram

Замразените плодове са по-полезни от пресните

Замразените плодове съдържат между 10 и 50 процента повече витамини и минерали в сравнение с пресните и поради тази причина са по-полезни за здравето.

Същото важи и за зеленчуците. Това сочи проучване на специалисти от университета в Северна Каролина. Според учените замразяването е най-добрият способ за съхраняване на тези продукти. По този начин всички растителни съединения, които са налични в пресните продукти от този вид, се запазват и след размразяването им. По думите на ръководителката на изследването Мери Ан Лила, замразените плодове се берат на "върха на тяхната зрялост", когато са най-богати на минерали и витамини. След това продукцията бързо се замразява и се опакова с използването на азот. Тази процедура позволява да се запазят всички й хранителни вещества. Така например зеленият фасул, който може да се закупи по магазините в пресен вид, съдържа по-малко полезни вещества в сравнение със замразения.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види