Името Арчи се очаква да стане най-популярното за момче във Великобритания до 2025 г.

Името Арчи се очаква да стане най-популярното за момче във Великобритания до 2025 г. след раждането на първородния син на принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган.

Щастливите родители оповестиха, че са избрали името Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор за първото си отроче. 

Анализирайки исторически и съвременни данни, експертите по генеалогия прогнозират, че в идните години популярността на името ще нарасне. 

Понастоящем Арчи е на 18-то място сред най-разпространените бебешки имена във Великобритания. Анализаторите очакват до 2022 г., когато синът на Хари и Меган навърши предучилищна възраст, името му вече да е в Топ 10, а до 2025 г. да стане най-популярното за момче във Великобритания.

Експертите напомнят, че след раждането на принц Уилям популярността на името му "скача" с 88 процента, а на принц Хари - с внушителните 592 процента. 

След като на бял свят през 2013 г. се появи принц Джордж - първородният син на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, името му се изкачи със седем места в списъка с най-популярните имена. През двете години, последвали раждането през 2015 г. на сестра му, принцеса Шарлот, името й отбеляза "скок" с 13 позиции. 

Увеличаването на популярността на дадено име под влияние на кралското семейство не е нова тенденция. Историците отбелязват, че след раждането на всяко от децата на кралица Виктория (1837-1901) популярността на името му е "скачала" средно със 100 процента. 

Арчи може да е съкратена форма от Арчибалд, но се използва и като самостоятелно име от 19-и век. Смята се, че то означава "настина храбър". Колкото до името Харисън, наблюдателите виждат в него значението "син на Хари". 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види