Starbucks се извиниха за гафа с картонената чаша, появила се в Game of thrones

Game of thrones може и да е средновековно фентъзи, но четвъртият епизод от осмия и последен сезон се оказа неочаквано модерен, след като "заблудена" картонена чаша от веригата Starbucks се появи във Вестерос. 

Характерната чаша, забелязана от фенове с орлов поглед на хитовата поредица, "изпълни епизодична роля" в сцена с Денерис Таргариен и Джон Сноу. 

Берни Колфийлд, която е сред продуцентите на Game of thrones, се извини на почитателите за неочакваната реклама. 

"Не мога да повярвам. Извиняваме се. Вестерос е първото място, където има Starbucks. Това е малко известен факт", сподели продуцентката в интервю за нюйоркска радиостанция. 

"Ако трябва да сме честни, бяхме изненадани, че Денерис не си е поръчала драконова напитка", написаха от веригата в Twitter, визирайки едно от предложенията в лятното меню на Starbucks.

От телевизия HBO също не пропуснаха да коментират шеговито ситуацията: "Капучиното, появило се в епизода, беше грешка. Денерис беше поръчала билков чай". 

Част от феновете подходиха с хумор към гафа. Други побързаха да изразят възмущението си. "Трябваха им две години, за да снимат шест епизода, а допуснаха в сцена да се появи картонена чаша от Starbucks, гласи туитът на недоволен потребител.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види