After Life

Какво ново от Netflix?

Неотдавна излезе третият сезон на "Queer eye" и новото шоу за срещи в тиндър епохата "Dating around", но това е само малка част от достойните сериали, които могат да бъдат гледани по Netflix този сезон. По-надолу ще разгледаме няколко заглавия и тяхното съдържание – има за всеки вкус по нещо.

TURN UP CHARLIE

Докато медиите се чудят дали Идрис Елба ще бъде новият Джеймс Бонд, Netflix прави хитър ход и пуска сериал с обекта на слуховете в главна роля. В "Turn up Charlie" Елба играе бивша звезда от 90-те, чиято кариера е претърпяла крах, и сега той е принуден да подработва като диджей на разни събития – включително и сватби.

На една от тях Чарли среща бившия си най-добър приятел Дейвид, който за последните 20 години е станал истинска кинозвезда. След съдбоносната среща с него, жена му и дъщеря му, на Чарли му хрумва невероятна идея, а именно – да стане детегледачка на Габриел. Тъй като не му достигат пари, той приема предложението и попада в ред комични ситуации, като се опитва да съчетае двете си професии едновременно.

 

ISN’T IT ROMANTIC

Натали (Ребел Уилсън) работи като архитект в нюйоркско бюро. Докато била малка искрено вярвала, че любов като в "Хубава жена" може да се случи на всеки. Докато един ден майка й не й обяснила, че нито тя, нито дъщеря й приличат на Джулия Робъртс. Мисълта, че не е привлекателна, трайно се закоренява в съзнанието й – толкова, че дори не забелязва как приятелят и колегата й Джош неколкократно се опитва да я покани на среща.

Всичко се променя, когато Натали се блъска в железен стълб и се събужда в своя най-страшен кошмар – в света на романтичната комедия.

 

THE DISAPPEARANCE OF MADELEINE MCCANN

В 8-серийният документален сериал се разглежда един от най-известните случаи във Великобритания, а именно изчезването на тригодишната Меделин. Тя изчезва преди 12 години по време на семейна почивка в Португалия и до ден днешен никой не знае къде е и дали изобщо е жива. В опитите си да разберат какво се е случило, създателите на сериала, Ема Купър и Крис Смит, интервюират авторите на книгата "В търсене на Меделин", туристи, които са били на почивка по същото време, журналисти и много други. За разлика от повечето криминални сериали по истински случай, този не се опитва да отговори на загадката, а по-скоро да пренесе зрителя в момента на произшествието.

 

AFTER LIFE

Рики Джървейс се връща към обичайното си амплоа на саркастичен човек, с когото не е лесно да се общува. Да, този път той наистина има уважителна причина – след 25-годишен щастлив брак, неговият герой, Тони, остава сам след смъртта на жена си. След няколко неуспешни опита за самоубийство, мъжът решава да живее живота си така, както си иска – да бъде честен, да се дразни на всички и да не се опитва да угажда на хората. Сериалът не шокира с някакви невероятни открития, но пък е изключително интересно да се наблюдава как Тони стига до извода, че си струва да живееш не само за себе си, но и за другите.

 

LOSERS

Има много документални филми и сериали за спортисти, които са постигали целите си след къртовски труд, но надали има такива за онези, които не са успели да стигнат челните позиции. "Losers" представлява серия интервюта с онези, които са претърпели жестоко разочарование – в тях спортистите разказват как са използвали загубите, за да променят живота си към по-добро.

 

THE ORDER

Сериалът заслужава да му се даде втори шанс, ако първата серия ви се е сторила банална. Прилича на тийнейджърски, но всъщност доста умело прикрива смесицата от хорър и комедия.

Главният герой Джек Мортън започва да учи в университет, където го посвещават в таен орден. Други двама участници в тайното общество в последствие са убити и всички започват да подозират Джек. Накрая излиза, че не той е отговорен за убийствата, а неясна сила, произходът на която тепърва предстои да бъде разкрит.

 

PERIOD. END OF SENTENCE.

Победител в номинацията за най-добър късометражен документален филм на последните Оскари, сериалът разглежда важен проблем, а имено стигмата за менструацията в Индия. Режисьорът Райка Зехтабчи заедно със своя екип разказва за група жени от селски район, които работят над развитието за финансова независимост и подкрепа за женското здраве, като използват технология за създаване на превръзки на по-ниска цена. За снимките отговаря организацията The Pad Project, чиято цел е да предоставят менструални продукти на жени и момичета, които живеят в райони с ограничен достъп до хигиенични продукти.

 

WORKIN’ MOMS

Канадски комедиен сериал за трудностите по време на майчинство, който излезе в средата на 2017-та, най-накрая стига и до Netflix. Главната героиня Кейт мисли да се върне на работа, след като ражда първото си дете. Перспективата така я плаши, че тя се обръща за помощ към група майки със сходния проблем. Една от тях е толкова изтормозена от следродилна депресия, че си мечтае да попадне в катастрофа, за да даде на мозъка си "лека почивка". Страхотен избор за сериал, ако ви е харесал "The Letdown".

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види