Снимка: Getty Images

Какво трябва да спестите на външния си вид, когато сте на сватба

Сезонът на сватбите е в разгара си, което ни дава повод да се поучим от лошите практики. Както се казва – човек се учи от грешките си, а умният се учи от грешките на другите. Когато буквално сте затрупани от сватбени покани за следващите 2 години, трябва да планирате десетки тоалети. Има няколко абсолютно забранени елементa в гардероба ви, които трябва да избягвате, когато сте сред гостите на сватба:

Бяла рокля

Винаги има някоя девойка, която се появява с рокля в цвят слонова кост и докарва булката до лудост. Придържайте се към всеки друг цвят и запазете бялата дантела за друг подходящ официален повод.

Чисто нови обувки на висок ток

Факт е, че сватбите са перфектния повод да се издокарате, но запомнете: ще трябва да смените поне три локации (ритуална зала, църква и ресторант), да танцувате поне до полунощ и да ходите от маса на маса, за да си общувате с познати. Така че високите токчета не са най-удачния избор. А ако обувките са нови – положението става още по-лошо. В случай че все пак държите да бъдете на висок ток, разтъпчете добре обувките предварително. Или помислете за план Б (нещо комфортно, което да пасва на тоалета ви).

Нещо твърде разголено

Дори да сте сигурни, че даден тоалет ви стои прекрасно, когато се оглеждате в огледалото, тествайте го в седнало положение, или когато изкачвате стълби. Сватбите не са най-подходящото време другите да обсъждат бельото ви.

Всичко, което е извън дрескода

Може да имате най-жестоката коктейлна рокля, с която си умирате да дебютирате на нечия сватба, но ако дрескодът е строго официален, има вероятност да се окажете в твърде небрежен външен вид за повода.

Бижута, които дрънчат

Тиха църква. Звучно дрънчащи гривни. Помислете си. Не искате да ви запомнят като “онази, която провали момента на тържественост“. Вместо това заложете на изящни обеци.

Твърде пищен тоалет

Всяка жена има по една такава рокля – с камъни, дантели или обръч, която няма търпение да облече. Сватбата обаче е събитие, на което подобен тип бална рокля не би била удачен избор. Не би било възпитано да привличате вниманието върху себе си на чужда сватба с подобен пищен тоалет. Все пак, вие сте просто гост на събитието, а не главно действащо лице.

Какво е подходящо да облечете: Панталон. Да! Панталонът е абсолютно препоръчителен, когато сте на сватба. Всъщност съчетанието на елегантен гащеризон с красиви бижута ще ви гарантира най-модерния външен вид  на подобно събитие.

И все пак, най-важното е да се вписвате в контекста на събитието и да се чувствате комфортно. Да бъдете поканени на нечия сватба свидетелства за уважението на младоженците към вас. Оправдайте очакванията им и отговорете с подобаващ външен вид.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види