Фотокредит © 2018 HBO, Inc. All rights reserved

"Западен свят" се завръща на екран с втори сезон

Ако сте останали объркани от развоя на събитията в първия сезон на научнофантастичния сериал "Западен свят", сте "добре дошли" в клуба. Оказва се, че и звездите на поредицата често са в неведение за случващото се.

Сериалът на телевизия HBO проследява историята в тематичен парк, в който срещу заплащане хора могат да се потопят в атмосферата на Дивия Запад, пресъздадена от роботи. "Западен свят" се завръща на малкия екран на 22 април с втори сезон, след като първият беше белязан от неочакван развой и обрати в сюжетната линия.

Оказва се обаче, че не само зрителите често нямат идея какво се случва в шоуто. Същото важи и за част от изпълнителите на роли в поредицата.

Актьорът Джефри Райт, който се превъплъщава в образа на програмния директор Бърнард Лоу, предупреждава, че сюжетът във втория сезон става още по-объркан.

"С всеки следващ сценарий се питам "Какво се случва? Шегувате ли се с мен? Невероятно е", споделя и Леонардо Нам, изпълнителят на ролята на техника Феликс.

Звездата на сериала "Западен свят" Еван Рейчъл Ууд, която се превъплъщава в образа на Долорес Абернати, обаче казва, че сложната сюжетна плетеница сякаш е правена "по поръчка" за нея.

Развитието на историята се случва под надслова "Хаосът превзема всичко" и ако съдим по трейлърите предстои да видим обрати, които засягат морални въпроси. Кое е човешко и къде са границите на позволеното, когато става дума за създаденото от човека и правото на създателя да разполага с живота на творението си. А дали пък ако човечеството създаде изкуствен интелект, той би имал право на собствен живот?

Първият епизод на втория сезон на "Западен свят“ ще се излъчи от 21:00 часа на 23 април, в понеделник, като ще бъде достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от 5 часа сутринта. Имате още няколко дни, за да си припомните историята, като изгледате първия сезон в HBO GO.

Феновете на сериала очакват и да се срещнат на живо през есента с Анфжела Сарафиян, която играе андроида Клементайн. Албанката с изумрудени очи идва у нас като един от специалните гости на Aniventure ComicCon по покана на HBO България и организаторите на събитието.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види