10 сериала от 2018, които може да сте пропуснали

Преди празниците може да влезете в режим на пренапрягане, защото трябва да свършите толкова много неща. Но въпреки всичко почивката между задачките си е повече от задължителна. Може би е време за хубав сериал? Ще припомним няколко, които може да сте пропуснали през изминалата година.

THE RAIN

Netflix продължава своята европейска експанзия и пуска датския дебют – апокалиптична драма за смъртоносен вирус, който заразява водата.

Дания е настигната от внезапен ураган, който заличава от лицето на Земята почти цялото население на страната. Дъждът съдържа бионжинерен вирус – всеки, който има контакт с държда, започва да повръща и да се задушава, което води до летален изход.

PATRICK MELROSE

Бенедикт Къмбърбътч играе ролята на човек, който тотално се е изгубил в живота, в парите и наркотиците. Но накрая намира своето ново амплоа след "Шерлоук". Екранизацията има шанс да влезе в шортлистата на главните телевизионни премиери за годината.

THE TERROR

Всеки, който го е гледал, в паметта му трайно остава едноименният бестселър на Дан Симънс, който от своя страна се вдъхновява от реална експедиция на Арктика 1845–1847. Старанието на дебютанта и няколкото превъзходни актьори от "The terror" изпълниха невъзможна мисия – не развалиха, а даже малко доукрасиха един от основните романи на XXI век.

DIETLAND

Сатира за света на модата, културата на насилие и бодишейминга. Шоуто разказва за млада талантлива жена, чийто живот неочаквано започва да излиза от обичайния си ритъм. Едновременно с това в града започват да се случват неочаквани събития.

POSE

Още един сериал на Райън Мърфи и Брад Фалчък, които са се заели с изобразяването на Ню Йорк през 1987 година и неговата опака страна – подземната LGBT-субкултура, която наричат "ball culture". Именно от тази култура се появяват танците "vogue" – жанр, който включва в себе си преминаване на модели, сложна хореография на ръцете и ефектни падания.

SHARP OBJECTS

Сериалът е на авторите на "Big little lies", в който главната роля играе една от най-интересните холивудски актриси Еми Адъмс, която сега се изявява и като продуцент. Детективът е за завръщането на журналистката в родния си град щата Мисури. Героинята цели да разбере кой убива подрастващите момичета там. Както се случва в такива ситуации, пътешествието неизбежно ще отвори стари рани и ще доведе до конфликти с близките.

A VERY ENGLISH SCANDAL

Сериалът е правен по мотивите на едноименната работа на Джон Престън през 2016-та. На примера на скандалния случай в кариерата на политика Джереми Торп, книгата критикува хомофобията и разкрива лицемерието в английското общество в средата на миналия век – книгата бързо се превръща в бестселър, а BBC веднага купува правата за екранизация. 

SUCCESSION

Сериал за това как наследниците на медия магнат се опитват да си поделят властта в компанията. Това се превръща своеобразна и цинично-сатирична драма за дисфункцията на семейството. Сериалът е писан от Джеси Армстронг, британски сценарист, автор на ситком и няколко големи проекта от сорта на "Black mirror".

DISENCHANTMENT

Нов проект от създателя на The Simpsons – Мат Грейнинг. Приключенията на бедната принцеса Бин и двамата й колоритни помощници демона Люци и елфа Елфо, създават ред поводи за критика. Но въпреки всичко сериалът е повече от надграждане на предните работи на автора.

THE INNOCENTS

Този фантастичен сериал прави аналогия с шекспировата трагедия за влюбените, но на практика британското шоу се оказва по-изящно и сложно. Двама влюбени подрастващи, от убитата йоркширска провинция, планират съвместно бягство към Лондон. Джун пие хапчета за епилепсия, живее с брат си, който има фобия от отворени пространства и със самотния си супер загрижен баща, който на 16-я рожден ден на момичето планира да отведе семейството на далечен и безлюден шотландски остров. Нейният таен приятел Хари също има нелесна съдба – докато майка му (детектив в полицията) е заета на работа, той се грижи за болния си баща.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види