Спортовете на бъдещето

Спортовете, които се практикуват по света, със сигурност не се изчерпват само с тези в програмата на Олимпийските игри. Хората обичат да спортуват, а времената, в които живеем само предполагат разцвет на всички спортове, дори на тези, които още не съществуват.

Вижте някои от най-новите, които се играят по света.

Earthing

Този спорт, създаден от Марк Аарон Саус през 2013 г., напомня биатлон, но предизвикателството е много по-голямо. Предизвикателството е да бъдеш най-бързия човек по суша и вода в целия свят.

В най-общи линии идеята е следната - двамата състезатели се надбягват, докато достигнат определена зона, от която трябва да скочат в плувен басейн и да стигнат до края на басейна. Общата измината дистанция е 110 метра, а победителят може да се похвали, че е най-бързият човек на планетата. И това е така - Юсеин Болт едва ли ще счупи рекорд на Earthing.

 

Хантис

Тази игра е популярна в американските училища и това е обяснимо, защото за нея са необходими само четири маси, топче и ракети за тенис на маса.

В своята същност играта е тенис на маса, но масите са четири, а не една, и играчите са четирима, а не двама. Това нажежава надпреварата, а възможните комбинации от движения и удари - много повече.

Хантис набира популярност и има разновидности в свободния стил - играчите постоянно се разменят в отборите, което прави мачовете по-разнообразни.

Достъпността на играта позволява хентис да се превърне във феномен, който вероятно ще видим в програмата на Олимпийските игри някой ден.

 

360 Ball 

Спортът е създаден през 1990 г. от Марк и Джон Колинс в Южна Африка и възобновен през 2010 г., тъй като такова нещо не може да остане загубено завинаги.

В този супер интензивен спорт играчите използват ракета за тенис, с която трябва да подадат топката на своя съотборник, който да я прати в обозначения кръгъл диск в центъра на терена. Интересното в случая е, че играчите нямат установено поле, в което трябва да играят, ами играят около диска в средата, докато един от двата отбора не сбърка подаванията или изстрела към диска. Играта продължава дори топката да докосне мрежите около игралното поле.

360 Ball може да се играе от двама или четирима души, но второто определено изглежда по-интересно.

 

Knuckle Racket

Този спорт е създаден през 2009 г. от Хосе Кастийо от Маями, щата Флорида, и ще се хареса на любителите на скуош и... бокс.

Една игра в този спорт определено изисква добра физическа подготовка, иначе мачът ще завърши прекалено бързо. Идеята на Knuckle Racket е да бъде скуош, но играчите имат подобие на ракета във всяка ръка, което им позволява да боксира топката.  

Предимствата на Knuckle Racket е, че играта може да се играе срещу стена, но и срещу опонент, навън, но и на закрито.

 

Tugball

Този спорт е разработен от учителя Мат Хензи и също като хантис е популярен в американските училища. Този спорт обаче е атрактивен с това, че предлага многобройни възможности да бъде обогатен от играещите.

Характерното тук е топката, към която са закрепени осем въжета. Нетрадиционната топка позволява тя да се използва в множество различни игри, които са измислени от самите играчи.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види