Снимки: Luke Hayes

Изложба представя град сладкиш на бъдещето, който възбужда апетита към проектирането

Архитекти замениха традиционните строителни материали със захар и подправки и създадоха ядивен град сладкиш на бъдещето в галерията "Виктория и Албърт" в Лондон, за да покажат, че градското планиране може да бъде забавно и вкусно. 

Ежегодната изложба, която ще продължи от 8 декември до 6 януари следващата година, представя сгради, които са дело на архитекти, дизайнери и инженери. От тях било поискано да създадат макет на "устойчив" град на бъдещето.

"Проектираме и изработваме макети, включително в подобни мащаби - заяви архитектът Робърт Нолан. - Ако се забавляваш с приготвянето на сладкиш и след това пренесеш идеята си върху нещо по-реалистично, проектирането е забавно. Изпечени са над 60 структури и градът включва въжена железница от сладник и направени изцяло от захар алеи за велосипедисти и пешеходци, докато от офиса "Холанд Харви аркитектс" са проектирали модерен приют за бездомни. Трябва да сме много внимателни при създаването на макета, защото може да се окаже, че някой елемент е изчезнал или всъщност е бил изяден."

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види