Снимка: Danka Peter

Защо винаги е добра идея да бъдем на море през септември?

Вече сме в топлите прегръдки на септември и не спираме да мечтаем за море. Сигурна съм, че много от нас смятат, че почивката в началото на есента е истински смислено решение. Стига да сте устискали и да имате достатъчно отпуск, за да усетите ласкавия месец и природата в едно. И да сте сами и спокойни в компанията на пясъка, морето и слънцето.

Но все пак защо наистина е добра идея да почиваме септември на море?

Времето

На първо място непоносимата жега е отместена от приятно умерено време. С нормални температури, които ти дават възможност да функционираш. Различно и свежо усещане от това да си плувнал в пот и да те мързи да се отместиш от точка А до точка Б. Тази година синоптиците обобщават, че първата половина на септември ще е прекрасна за море. До 15 септември температурата на водата ще бъде поне 25 градуса, със слаби превалявания.

Ще имаме възможност и да видим морето по-уравновесено, като няма да сме непрестанно лашкани от злокобни вълни. Разбира се, с морето винаги трябва да се внимава, особено след 15 август и да се взимат предвид насоките на спасителите. Но със сигурност няма да киснете в супа от хора.

Хората

Като споменахме супата, струпванията на туристи на едно място ще са по-рядко срещано явление. Не че няма да има хора, но те по-скоро ще са ценители на природата и добронамерени егоисти, които просто искат морето за себе си. И определено няма да се пречкат един на друг.

Другата радостна новина е, че алкохолните туристи няма да са такава съществена част от картинката. Тоест пияни и надрусани примати няма да ви скачат на главите и не ще замърсяват звуковата и не само среда.

Цените

Трябва да споменем, че тази септемврийска почивка, освен на съзнанието ви, ще се отрази и добре на джоба ви. Защото през септември има доста намаления (често над 50% от пакетната цена), а и като цяло силно изявеният търгашки дух, в стил ден година храни, е намалял чувствително и определено ще има по-голям шанс да платите нормални суми за елементарни услуги.

Също така самото обслужване ще бъде по-добро заради по-ограничения човекопоток и отново ще съществува шанс за внимателно приготвени ястия и коктейли.

Освен ако сервитьорите не ви мразят и не ги мързи едновременно…

Бонус:

Ако сте избрали по-диво място за почивка, ще можете да се насладите на следните неща: красивите пясъчни лилии, изгрева и залеза сами или в компанията на любим човек, а не в тази на повръщащи аналфабети (най-лошата комбинация: прост и пиян човек), и също така ще видите в морето поне три преливащи се цвята на синьото, да не кажа 50.

Струва си и от вас зависи, стига да изберете септември за вашата почивка.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види