TRIGAIDA & DJ сет на Иван Шопов в петото събитие на Music Elevator

Датата е 08.04.2021, денят е четвъртък и се готвим за поредни два концерта в 5-тия ивент от онлайн серията на Кoncerti.bg.

В това издание ще чуем представянето на новия албум на TRIGAIDA и самостоятелен DJ сет на Иван Шопов.

TRIGAIDA преплитат българския фолклор със съвременната естетика на електронната музика. Дебютният им албум "ELATE“ има съвременно звучене и разкрива нов прочит на българското музикално наследство, използвайки фолклорни мотиви и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот чрез влияния от популярни електронни жанрове като drum and bass, dubstep и trip hop. Проектът TRIGAIDA обединява таланта, креативността и опита на тримата утвърдени на българската сцена музиканти.

Предполагаме, че можете да си представите чистия глас на Ася Пинчева от Космическите гласове на България, Георги Маринов - Хорхе с диджериду и гайда, звученето на Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin 'Pipers и дълбочината на музиката на Иван Шопов/Balkansky, COOH/.

Оставаме с Иван Шопов и във втората част на вечерта с един DJ сет в духа на фолктроник триото. В уикенда след концерта можете да очаквате и уъркшоп, с който да надникнете в "кухнята“ на TRIGAIDA и да видите как се ражда магията между тримата музиканти.

През 2021-ва се организират в 10 събития, някои с по 2, други с по 3 различни музикални концерта, 10 уъркшопа, конкурс. Една от мисиите е да срещнат големи имена от музикалната сцена и прохождащи банди, млади музиканти или стартиращи колаборации. Можете да видите всички излъчени до сега събития, а също и какво предстои на me.koncerti.bg или във Facebook страницата.

"Мusic elevator" е част от стратегията на сдружение "Концерти.бг“ за подкрепа на артистите от българската музикална сцена в условията на пандемия.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура“. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види