Когато президентът срещне първа дама

Виждаме президентите и техните първи дами като улегнали и стабилни двойки. Но и те някога са били млади и влюбени. Вижте историите, които показват човешката и чаровна страна на властта:

Когато Джорджи срещна Марта

През 1758-та година Марта Дандридж Къртис е на 27 години. Наскоро е загубила съпруга си и заради наследството му е доста заможна жена. Същата година Джордж Вашингтон, на 27 години и вече полковник във Вирджиния, среща Марта чрез социалната сцена на щата и се влюбва от пръв поглед. Ухажването трае кратко, защото чувствата са споделени и двойката сключва брак през януари 1759-та година. Скептиците го определят като брак по сметка. Но двойката съхранява щастливия си съюз в продължение на 41 години.

Когато Джими срещна Ан

През лятото на 1819-та година, Джеймс Бюканън, на 28 г., се сгодява за Ан Коулман, 23-годишна дъщеря на богат магнат от Пенсилвания. През първите месеци на годежа те се виждат изключително рядко, защото Джими е зает в адвокатската кантора. Тръгват слухове, че той се среща с други жени и е с Ан само заради парите й. Коулман приема слуховете за истина и през ноември слага край на годежа. На 9-ти декември умира от предозиране с лауданум като вероятната причина е – самоубийство. Бюканън е опустошен. Семейството на Ан отказва на Джими да присъства на погребението. След смъртта на годеницата си, Бюканън се заклева, че никога няма да се ожени. Джеймс Бюканън остава единственият президент – ерген, в американската история.

Когато Хари срещна Беси

През 1890-та година, когато и двамата са малки деца, Хари Труман среща Бес Уолъс в Баптистката църква в Мисури. И двамата присъстват на неделно училище. Той е на шест, а тя - на пет години. По-късно Труман пише за тяхната първа среща: "Имах силен интерес. Тя притежаваше златни къдрици и до днес – най-красивите сини очи. След неделното, бяхме заедно и в държавно училище до пети клас, а после завършихме гимназия и продължихме по пътя на живота. За мен тя още е малкото момиче със златни коси и сини очи.” Бес и Хари се женят през 1919-та година.

Когато Ричи срещна Пати

Телма Пат Райън завършва Университета в Южна Калифорния през 1937-ма година на 25-годишна възраст. Получава работа като учител в гимназията в Уитиер, малък град недалеч от Лос Анджелис. Става и член на аматьорската театрална група. През 1938-ма година Ричард Никсън, 26-годишен адвокат, който току-що е открил своя фирма, се присъединява към театралната група. Той смята, че ако придобие актьорски умения, ще бъде по-успешен в съдебната зала. В първото си представление - Никсън е на сцената с Райън. Ричи предлага брак на Пати, още на първата им среща! Женят се три години по-късно.

Когато Рони срещна Нанси

Роналд Рейгън пише в автобиографията си, че за първи път среща Нанси Дейвис, когато отива при него за помощ. Той е президент на Гилдията на актрисите, а тя не може да си намери работа в киното, защото името на друга Нанси Дейвис се появява в черния списък на Холивуд. Обаче! Според книгата на Йон Вайнер "Професори, политика и поп", документите показват, че проблемът с черния списък на Нанси възниква през 1953-та година - след женитбата й с Рейгън. Къде е истината? Биографът на Рейгън - Ан Едуардс казва, че през 1949-та година, Нанси, която току-що сключва договор за работа, моли приятел на Рейгън да я срещне с него. Той кани двамата на скромна вечеря... Останалото е история.

Когато Джорджи се срещна с Лора

Джо и Ян О'Нийл живеят в Мидланд, Тексас и са приятели на Лаура от детството. През 1975-та година, друг приятел от детството им - Джордж Буш, се завръща в Мидланд, след като отсъства няколко години. Приятелите упорито се опитват да сватост Джорд и Лора, защото са останали единствените ергени сред наборите си. Тя е на 30, а той на 31 години. Когато се запознават, мигновено пламва любов и три месеца по-късно вече са съпруг и съпруга. 

Когато Бари срещна Мишел

През 1989-та година Мишел Робинсън работи в адвокатска кантора в Чикаго, когато е назначена за ментор на летен сътрудник от Харвард със "странно име“: Барак Обама. Не след дълго, Барак, на 27 години, кани 25-годишната Мишел на среща. След време тя признава, че не е била склонна да излиза с един от малкото черни мъже във фирмата, тъй като й се е струвало неприлично. После се влюбва и след няколко месеца щастлива връзка, Робинсън предлага брак на Обама. Той отхвърля предложението. Връзката им продължава. На вечеря в ресторант в Чикаго през 1991-ва година, Мишел отново прави предложение, което Барак отказва. Но тогава се появява десерта, в който има годежен пръстен. Двамата сключват брак през 1992-ра година. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види