Чарлийз Терон - чудовищно талантлива

Наистина едно русо съвършенство е 43-годишната южноафриканско-американска актриса Чарлийз Терон. Съвкупност между умопомрачителна красота и впечатляващ талант, Чарлийз е носителка на най-престижните награди Оскар и Златен глобус. Въпросните отличия ги получава за едно от най-тежките и сложни превъплъщения на серийната убийца Айлин Уорнос.

Чарлийз Терон играе блестящо главната роля в "Чудовището", този шокиращ филм по истински случай, който навлиза в дълбините на познатата от таблоидите история за магистралната проститутка Айлийн Уорнос, известна още като мъжемразката. Серийната убийца, екзекутирана преди няколко години във Флорида. Разказът е фокусиран в период от девет месеца през 1989-1990 г., когато Уорнос започва лесбийска връзка с жена на име Селби (Кристина Ричи). Точно тогава тя започва и да убива своите клиенти, за да ги ограбва, подмамяйки ги със секс услуги.

Бруталната физическа трансформация на Чарлийз, но съчетана със също толкова умела игра, доказва на всички, че тази актриса не е поредната секси мадама, която се пробва в киното.

Убедителността, с която предава сложния образ на една жена, готова да извърши престъпление, наистина впечатлява всички – критика и публика. Впоследствие научихме малко повече за миналото на Чарлийз, свързано със злото. Не че самата тя е била склонна на такова, а всъщност е ставала свидетел на най-жестоките му проявления и то като дете.

Терон е родена на 7 август 1975 г. и израства като единствено дете в семейството на строителя от френски произход Чарлс Якобус Терон (1947-1991) и Герда Алета с германски корени, които се премества от тогавашната Югозападна Африка във ферма близо до Йоханесбург.

На 13 години е изпратена да учи в пансион. Две години по-късно вижда как майка й убива баща й, след като той пиян се опитал да я нападне. Съдът оправдава майката, защото е действала при самозащита. А Герда поема западащата строителната фирма на мъжа си и я превръща в процъфтяваща.

Чарлийз заминава за Милано на 16 години, където сключва договор с модна агенция, след като печели няколко кастинга и конкурси. По-късно се отправя Ню Йорк, където иска да гради балетна кариера. За тази цел тя продължава образованието си като балерина в престижното балетно училище Joffrey Ballet. След травма на коляното обаче, се налага да се откаже от това да бъде танцьорка.

На тази етап стои дълго време отчаяна и парирана от обстоятелства. Тогава се появява нейната смела майка Герда с думите:

"Ти никога не си била най-добрата балерина. Технически имаше много други момичета, които бяха по-добри от теб, но когато трябваше да си умиращ лебед, ти беше умиращ лебед, това беше твоето силно място". Чарлийз допълва, че това е звучало адски смешно в този толкова тъжен за нея момент, а майка й допълва:

"Знаеш ли какво чух, че снимат филми в Лос Анджелис, трябва да отидеш. Все пак не искаш да си на 80 и да се чудиш какво можеше да бъде" и тя беше права. За това й дължа доста", споделя Терон.

На 18-годишна възраст Терон се премества в Лос Анджелис. Докато стои на опашка в банка на булевард "Холивуд", тя е забелязана от филмов агент, след като вдига грандиозен скандал на банковите служители, които не искат да й осребрят невалиден чек. Осем месеца по-късно тя получава първата си малка филмова роля в филма на ужасите "Децата на царевицата III".

В продължение на години Терон е ангажирана главно за ролята на красавицата, която стои неотлъчно до главния мъжки персонаж, докато категорично не доказва таланта си първо в "Адвокат на дявола", впоследствие във филма "Чудовището" през 2003 г.

През 2011 г. участва в комедията "Младите възрастни", която се нарежда сред най-добрите филми на годината. През 2012 г. Чарлийз изиграва злата кралица в адаптация на Снежанка: "Снежанка и ловецът".

През 2015 г. Терон участва и в "Лудия Макс: Пътят на яростта" с участието на Том Харди.

Една от последната й роли е в "Атомна блондинка" от 2017 година, където се изявява като женския еквивалент на агент 007.

Скоро предстои да я гледаме по българските кина в комедията "А дано, ама надали" (2019), където си партнира с мега забавния актьор Сет Роугън.

В личния си живот Чарлийз е също толкова дива, интересна и интригуваща.

Голи снимки на актрисата, които тя прави далеч преди да стане известна, излизат в брой на списание Playboy през 1999 г., въпреки опитите й да го предотврати. 

Имала е дългогодишна връзка с ирландския актьор Стюарт Таунсенд, която впоследствие се разпада.

Осиновява две деца през 2012 и през 2015 година. Синът й Джаксън е роден в Южна Африка Джаксън, а момиченцето Оугъст й е афроамериканче. Преди известно време стана ясно, че Чарлийз отглежда 7-годишния си син като момиче. "И аз мислех, че е момче, но когато беше на 3, ме погледна и каза: "Аз не съм момче", сподели Чарлийз относно действията си.

"Имам две прекрасни дъщери и като всеки родител искам да ги защитя и да ги видя щастливи", заявява още актрисата, цитирана от Daily Mail.

В още разсъждения за родителството Терон добавя:

"Те са родени, каквито са и точно там, където и двете трябва да намерят себе си и какви искат да бъдат не е решение, което аз трябва да взема. Работата ми като родител е да им се радвам, да ги обичам и да се уверя, че те имат всичко, от което се нуждаят, за да бъдат това, което искат."

43-годишната звезда се срещаше в продължение на две години с не по-малко талантливия си колега Шон Пен. Актрисата обаче реши да прекрати връзката им, за да се отдаде на майчинството, особено след като осинови второ дете с тежка съдба.

Тази година ослепителната южноафирканка излезе със следното супер весело изказване, с което обаче не се шегуваше:

"Дълго време бях сама. Сега имам нужда от някого, който да се престраши да излиза с мен. Всеки може да си опита късмета, но при споменатите две условия - хумор и брада!".

Ние й пожелаваме да открие забавния брадат мъж, който да я цени и уважава, и да бъде също толкова смел като нея. А на нас да я гледаме в още по-интересни превъплъщения!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види