Димитър Маринов и в българския филм "Снимка с Юки"

Българският актьор в Холивуд Димитър Маринов и боксовата легенда Серафим Тодоров участват в дебютния филм на режисьора Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", чиято световна премиера беше на 15 март в рамките на 23-ия Международен "София филм фест". В главните роли си партнират Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сугино.

 "Снимка с Юки" е създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков "На Изток от Запада". Разказът свършва там, където филмът започва, коментира режисьорът Лъчезар Аврамов. 

Сюжетът разказва за имигрантския живот на българин и японка в Канада, които, след много опити да имат дете, избират да направят инвитро процедура в България. Тук двамата стават участници в трагичен инцидент с дете, чийто баща има сурови възпитателни методи.

В ролята на следовател влиза Димитър Маринов - първият български актьор, качил се на сцената на наградите "Оскар", като част от екипа на "Зелената книга", който спечели отличието за най-добър филм тази година.

За заснемането на "Снимка с Юки" Димитър Маринов се връща за първи път в България от 19 години. Това е едно от най-добрите професионални решения, които съм взимал, сподели той на пресконференция по повод на премиерата.

В "Снимка с Юки" боксьорът Серафим Тодоров успешно влиза в ролята на баща - бивш спортист от ромски произход с прекършени мечти, който пие и често бие сина си. "Сарафа се оказа един роден талант за актьор", коментира продуцентът на филма Борислав Чучков.

Насилието в семейството обаче въобще не е тема на филма, разказа съсценаристът на лентата Димитър Стоянович. По думите му, темата са последствията, които преобръщат живота.

Заснемането на дебютния филм на Лъчезар Аврамов отнема шест години и е с бюджет около 1 милион лева. Екипът снима в две ромски махали - в Пауново и в Български извор.

"Снимка с Юки" е първата българско-японска копродукция и е един от филмите, които ще се борят за голямата награда в Международния конкурс на 23-ия "София филм фест". От 5 април филмът тръгва по кината, а след месец се очаква неговата премиера в Лос Анджелис.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види