Снимка: Alex Geerts

Аз мразя Хелоуин и се гордея с това

Принципно е много модерно да се гордееш с неща, които изобщо не зависят от теб, като например къде си се родил и с каква сексуалност. Затова съвременният патриот обича и да демонстрира кои празници не почита - тези езически пратеници на Сатаната, които са тук, за да всяват смут в душата на добрия българин, чел единствено "История славянобългарска" (естествено, че краткия вариант, от който не помни нищо), музикално се разпростира между Емил Димитров и Кичка Бодурова, а що се касае за важни дати – 1-ви ноември и 3-ти март.

Хелоуин разваля децата

По-известен сред масата е като ден, в който децата обръщат гръб на родния мил край и започват да се заплесват по страшни костюми и духове, което на всичкото отгоре дори не е библейско! Не се знае какви последици може да има това, току-виж се запалят и по чужди езици и неразбираеми за родителите си песни и книги. Най-разумно би било да ги напердашим с мартеници и сурвачки, за да усетят силната, но справедлива българска ръка на традициите. Единственото по-развалящо децата е гей парадът, но за него някой друг път отделно…

Имало едно време едни двойни стандарти

Само дето и сега ги има. Ще ги познаете по това, че отричат всички чужди празници, но по някаква причина празнуват Свети Валентин, изкупуват магазините за сърца и шоколадови бонбони, пеят любовни песни или се сдухват, ако нямат половинка за 14-ти февруари. Никакъв шанс да ви дадат аргумент защо отричат едно за сметка на друго, най-много ловко да сменят темата и да насочат прожекторите в друга посока.

Врява и безумство

Най-важното е все пак да има някакъв разгорещен дебат, да врят и кипят социалните мрежи, всеки да почувства удоволствието от това да се изкаже, да изяви гръмко позицията си, пък и така малко да си изкара яда на някого. Настървението граничи с развълнувана агитка на футболен мач. И както в повечето спорове, накрая всеки е на мнението, с което е започнал разговора, само че се поизпотил и изгубил един час да си проверява всяка запетая, за да не го изненада опонента му с пунктуационна забележка.

Моето мнение е, че всичко, което ни носи забавление и положителни емоции, е добре дошло. Без значение дали е мартеница, шампанско на Нова година, подаръци на Коледа или маскиране на Хелоуин. Всичко останало е чесане на езици и тесногръдие.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види