Пристрастени ли сте към телефона си? Може би страдате от номофобия

Близо 53% от участниците в британско проучване признават, че се чувстват разтревожени, когато загубят от поглед своя мобилен телефон, батерията им се изчерпи или пък изгубят обхват.

Звучи ли ви познато?

Около 13 милиона британци страдат от ужасното усещане, а това тревожно разстройство се нарича номофобия – понятие, произлизащо от английското – no mobile phone phobia (фобия от липсата на мобилен телефон).

Ако вие също страдате от нея, ще разберете тези 10 неща.

Полудявате, когато осъзнаете, че Wi-Fi-ят ви е бил изключен с часове

Преди да го разберете, вие сте прекарали около три часа в дълбоко разследване на конспиративна теория в YouTube и вече сте изразходили мобилния си интернет за седмица напред.

Към края на месеца изпадате в паника и си купувате още мобилен интернет

Винаги се поддавате на заплашителната тактика на мрежата и купувате още мегабайти. Но по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

Обичате да държите здраво телефона си, само за да си знаете, че е с вас

Нищо не може да се сравни с комфорта и спокойствието от това да опипвате постоянно джоба си, за да проверите дали телефонът ви е там. Просто така, в случай че вашето вярно малко приятелче реши, че вече не ви харесва и се опита да скочи в джоба на някой друг.

Винаги имате план за момента, когато батерията ви падне

Носите резервно зарядно в чантата си или преносимо безжично зарядно, или дори още един телефон, който е с пълна батерия. Най-вероятно имате и трите.

Направили сте истинска застраховка на телефона си

Да изпуснете телефона си в тоалетната може би е било забавно, когато той е бил Nokia 3210, но ако сега намокрите обилно смартфона си, единственото, което ще спасите в пакет с ориз, е надеждата ви.

Избирате облеклото си спрямо джобовете

Ако телефонът ви не пасва в джоба на якето – време е да кажете "Сбогом" на това парче дреха.

Объркани сте, когато телефонът ви в действителност звънне

Хората не разбират ли, че им пишете съобщения, именно защото не желаете да си говорите с тях? Все пак имате хиляди други неща, които да правите с него.

Имате приложения, които да ви помогнат да спрете да използвате други приложения

Намеренията ви да ги използвате са искрени, но никога не ви остава време да разберете как точно работят.

Имате болки в раменете

Надвесването над телефона по цял ден и опитите да бъдете забавни в груповите чатове са изненадващо болезнени.

Разсейвате се лесно

В един момент хващате телефона си, за да проверите времето, но в следващия вече подавате заявление за доброволна работа в местната зоологическа градина, за да храните бебета панди.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види