„Жена в неизвестност“, Мери Кубика

„Жена в неизвестност“ от Мери Кубика

В малко градче млада жена на име Шелби Тибоу излиза да потича вечерта. Но силуетът ѝ потъва в мрака и тя никога не се прибира у дома. Няколко дни по-късно изчезват Меридит Дики и 6-годишната ѝ дъщеря Дилайла. Докато полицията се опитва да разбере дали има връзка между двата случая, безжизненото тяло на майката е открито, а до него заплашително стои бележка с ръчно изписано послание: "Няма никога да я откриеш. Дори не се опитвай“. Въпреки опитите на органите на реда да научат какво се е случило с момичето и къде е то, разследването стига до задънена улица. Спокойствието в идиличната малка общност е разбито и приятелските усмивки са заменени от мнителни и недоверчиви погледи. А за две семейства животът никога няма да е същият.

11 години по-късно Дилайла успява да избяга от похитителите си. Появата й отваря врата към миналото, през която се промъкват призраци. Демони, които обсебват съзнанието и тормозят съвестта да признае греховете си. Страхът, че истината най-после ще излезе наяве, виси заплашително като присъда над главата на убиеца. Въпрос на време е кулата от лъжи да рухне и тогава всички маски ще паднат. Но дали жителите на малкото градче са готови да погледнат реалността в очите?

"Жена в неизвестност“ от Мери Кубика е завладяващ роман за изборите, които предопределят бъдещето ни, и за цената, която човек е готов да заплати, за да поддържа илюзията за щастие. Книга за крехкостта на човешката съвест и уязвимостта на морала, които се огъват под натиска на грешната преценка и импулсивността. Авторката ни вкарва в сложен лабиринт от тайни и лъжи, в който се лутаме между минало и настояще в търсене на изход. А за компас ни служат различните гледни точки на герои, чийто живот е неразривно свързан с трагичната съдба на жертвите. История за истината, която винаги излиза наяве. 

За авторката:

Мери Кубика е бестселър автор на New York Times и USA Today. Работила като учител по история, днес Кубика е посветена на писането. До този момент на английски език са издадени седем нейни романа, а на български – криминалният шедьовър "Другата жена“.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види