United Cowboys

Body (R) Evolution

Нидерландската танцова компания United Cowboys ще потопи българската публика в 4-часовия си биотоп Body (R) Evolution в Топлоцентрала

След изключителния успех на първата собствена продукция на Топлоцентрала - пърформансът In C по музика на Тери Райли и хореография на Саша Валц, следващата седмица в регионалния център за съвременни изкуства предстои биотопът Body (R) Evolution - неговата първа европейска копродукция. Тя се осъществява съвмество с ACT Асоциация за свободен театър (България), Асоциацията Contemporary Dance Platform (Украйна) и арт фестивала Fringe в Гьотеборг, Норвегия.

United Cowboys

Жанрът “биотоп” представлява продължителен, обвързан с конкретно пространство театрално-танцов пърформанс, в който публиката учaства и сякаш потъва. За България това пространство е РЦСИ Топлоцентрала, където на 8 юни (сряда) в продължение на 4 часа без прекъсване нидерландската танцова компания United Cowboys ще създаде своя имерсивен пърформанс.

В рамките на 4 часа между 19:30 и 23:30 часа публиката ще има възможност да открие един напълно необичаен, но дълбоко приобщаващ театрален формат, който ще я отведе там, докъдето тя рядко може да стигне сама.

United Cowboys

United Cowboys идват у нас за втори път - след гостуването им на ACT през 2019 г. - за да изнесат пърформанс съвместно с български артисти. Техният неповторим творчески метод произвежда поредица от сайт-спесифик пърформанси в различни точки на света, обединени от принципа на биотопа: продължително изживяване, в което публиката може да се движи и взаимодейства с артистите, да напуска и да се връща, да съжителства с обитателите му в рамките на представлението. Всеки пърформанс-биотоп е различен, съобразен със спецификите на локалния контекст и насочен към местната публика.

United Cowboys

За танцовата компания:

United Cowboys са колектив от международни артисти под ръководството на специален творчески екип. Вдъхновени от различни форми на изкуството, артистите от United Cowboys създават мултидисциплинарни представления на границата между танца, музиката на живо, видеото и инсталационното изкуство, главно в национални и международни сътрудничества. Танцовата компания менажира арт-пространство в центъра на Айндховен, което функционира като международна артистична платформа, като арт резиденция и като основно място за тримесечния публичен микрофестивал Seasoning, отворен за местни и международни артисти и публика. Срещите и обменът между артистите с тяхната (бъдеща) публика винаги са постоянен обект на изследване, продукция, представяне и размисъл.

Двамата художествени ръководители на United Cowboys са Маартен ван дер Пут (концепция, посока, природа) и Полин Роландс(хореография и концепция).

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види