BAAwards’21-22

Българската асоциация на рекламодателите отличи най-добрите маркетингови решения в наградите BAAwards’21-22

На галацеремония в EventSpace’2020 бяха представени 37 кампании, а 14 от тях си тръгнаха с награда

Снощи Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви победителите в седмите награди за изключителни постижения в маркетинговите комуникации: BAAwards’21-22. В трите конкурса: за рекламодатели, за комуникационни агенции и за студенти, бяха подадени общо 37 кампании. Те се състезаваха в три категории:

 • Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория
 • Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория
 • Kампания, свързана с корпоративна социална отговорност

Експертното жури в конкурсите BAAwards’21-22 бе съставено от 11 членове – водещи професионалисти в сферата на маркетинга и рекламата. От тях петима са представители на големи рекламодатели, четирима – от големи комуникационни агенции, един е от агенция за пазарни проучвания и един е университетски преподавател.

BAAwards’21-22

Тази година конкурсът BAAwards’21-22 постави акцент върху екипите и важността на добрата съвместна работа между всички маркетинг звена –  от страна на компаниите, и от страна на акаунтите в комуникационните агенции. Мотото на BAAwards’21-22 e “Ние заедно сме успехът и новото начало“.

Изпълнителният директор на БАР, Росен Мисов, коментира:

Последните две години поставиха бизнеса в безпрецедентна ситуация, която издигна на ново ниво симбиозата рекламодател-комуникационна агенция. Екипите днес създават работещи решения, които не само отговарят на предизвикателствата на бизнес средата в България, но и успяват да я променят. 

 

BAAwards’21-22

Екипите, които чертаха пътя на успеха със своите маркетинг решения през изминалите две години и получиха награда от BAAwards’21-22, са:

В Бизнес конкурса за рекламодатели:

В категория "Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория":

 • Златна награда взе Кока-Кола България с кампанията си "Schweppes Pink Tonic Style“
 • Сребърната награда взе Кауфланд България с кампания "Брей!“
 • Бронзова награда взе Загорка АД с кампанията "Опашката на крадецът на ябълки“

В категория "Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория":

 • Златната награда отиде при А1 с кампанията си "Лансиране на първата истинска 5G мрежа в България“
 • Сребърна награда получи Юробанк България АД с кампанията "Как въведохме Digital Office в Пощенска банка и останахме заедно?“

В категория "Kампания, свързана с корпоративна социална отговорност":

 • Злато получи TELUS International Bulgaria с кампанията си "Бъди себе си/Be Yourself“
 • Сребърната награда отиде за Nestle - Кулинарна Книга Нестле за По-здрави Деца
 • Бронзова награда взе Юробанк България със своята социално отговорна кампания на Пощенска банка, реализирана с Visa България, в подкрепа на българските здравни работници и техните усилия в борбата с COVID-19: "Силата е в нашите ръце“

При комуникационните агенции бяха отличени две кампании в категория "Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория“, като:

 • Златна награда отиде за кампанията "Philips OneBlade“, реализирана от All Channels
 • А със сребърна награда се отличи кампанията "I’m Amazing” на All Channels communications, която подкрепи и обедини българските крафт пивоварни

 

BAAwards’21-22

Студентските екипи в седмото издание на конкурса на БАР за първи път също се състезаваха в три категории, идентични на категориите в Бизнес конкурсите. Седем екипа от три университета се включиха и тази година. НБУ, УНСС и Варненският Икономически университет подадоха своите заявки в съответните категории, а ето и кои студентски екипи получиха най-много точки от журиращите:

В категория "Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория“:

 • Златна награда взе екип от НБУ с кампания "Понякога имаш нужда просто да си кажеш "Аре"
 • Сребърна награда отиде отново за студенти от НБУ с кампанията им "Start with a drip“

В категория "Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория“ с най-висока оценка и златна награда се отличи кампанията "Спомените имат песен" на екип от НБУ.

А в категория "Kампания, свързана с корпоративна социална отговорност“, златото отиде за екип от УНСС с кампанията им "Бузлуджа – Пътуване във времето“.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види