"ФОРМИ НА ОБЩУВАНЕ" в Галерия DOZA

Изложбата представя произведения на преподавателите от департамент "Изящни изкуства“, който отбелязва своята 15-та годишнина от създаването му в НБУ, което съвпада и с честването на 30-тата годишнина на университета. Изложбата има за цел да покаже художествените възможности на преподавателите, както и творческата приемственост, демонстрирана чрез участието на студенти и докторанти от различните програми на департамента. Участието на младите автори е важна част от представянето на изложбата, защото именно те и тяхната успешна творческа и професионална реализация са доказателство за качеството на художественото образование в НБУ и в програмите към департамент "Изящни изкуства".

Disappointment / Калина Христова

Огнен стон / Екатерина Русинова

Equanimity / Калина Христова

Нито един от участниците в изложбата, независимо от академичната си ангажираност, не пренебрегва есенциалната си вътрешна потребност от творене. Макар и много стилово разнообразни, заедно те показват единност в изкуството и в качественото художествено образование.

Георги Ников

In Cold Blood / Дамян Дамянов

Lunch / Дамян Дамянов

Венцислав Занков

Изложбата ще бъде открита от проф. Пламен Дойнов, д.н. – Ректор на НБУ и доц. д-р Калина Христова – Ръководител на департамент "Изящни изкуства“.

Участници в изложбата: Румен Лаптев (inmemoriam), Екатерина Русинова, Олег Гочев, Моника Попова, Венцислав Занков, Калина Христова, Валентин Савчев, Константин Вълчев, Ралица Мирчева, Дамян Дамянов, Васил Ангелов, Моника Найденова, Христина Дякова, Станимир Божилов, Виолета Заранкова, Алина Папазова, Татяна Димова, Ивайло Саралийски, Рами Хамуд, Маргарита Маркова, Георги Ников.

Васил Ангелов

Васил Ангелов

Олег Гочев

14 – 29.12.2021

Куратор: Калина Христова / по идея на: Йово Панчев

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види