Мич Брезунек, Арт Таро, 2021, 12,3х7,3х1 см, кутия от 23 карти, цифров печат, тираж 300 подписан и номериран от художника, издание на галерия Sariev

Първото издание на картите "Art Tarot" на Мич Брезунек, реализирано съвместно с галерия Sariev

Галерия Sariev има удоволствието да обяви публикуването на първото издание на картите "Art Tarot“ на Мич Брезунек, което реализира съвместно с художника.

Все повече, усещайки, че живеeм в едно вододелно време за света, ние се питаме, а къде е онзи край или граница, която дели минало, настояще, бъдеще? Още преди пандемията нашата интуиция не ни ли подсказваше, че това, което приемахме за наръчник за функциониране на света, се разколебава? И пандемията само потвърди нашите съмнения. Това е усещане за света и за всички съставни светове, включително и този на изкуството - големият и интернационален the art world. Днес 22 "Art Tarot“ карти са в нашите ръце и редим бъдещето с помощта на съдбата, която отново се оказва наше дело. Как ще я разбъркаме, изтеглим, тълкуваме, как ще разчетем знаците й? И как ще видим цялата картина от протагонисти, как ще прочетем емоциите, страховете и надеждите им? Какво ще пренаредим или ще вярваме в сляпата съдба? Авторът на "Art Tarot“ Мич Брезунек не дава отговори, той дава карти. Карти за гадаене или карти за игра на гадаене. Карти за игра на минало и карти за игра на бъдеще.

Светът на изкуството се впуска в "лимбо”, но едни карти ще го спасят. Създаденото уникално по рода си тесте карти Таро е в помощ на артистичното ни бъдеще. Идването на свещеното тесте ще внесе светлина и спокойствие в света на изкуството и неговите теми. Да, скъпи последователю, гласовете от миналото ми предсказаха пристигането му.

Времето изтича и трябва да реагираме, така че ние сме принудени да апелираме към свръхестествените сили, които живеят в това тесте Таро. Ами ако магията, запечатана в окултните традиции, дойде и ни освети пътя? Ами ако мистичните сили на миналите ни цивилизации са начинът да се възстановят връзките между миналото и настоящето, за да можем да направляваме по-добре бъдещето си? Именно в такава спешна ситуация е създадено това тесте карти Таро, за да ни даде надежда за нов артистичен свят, свързан с пространството, с времето, с духовното, свят за физическо и психическо свързване, който надхвърля границите на разума.

Какво са картите Art Tarot и как да ги използваме?    

Art Tarot е гадателно таро, което е съставено от 22-те аркани (традиционни фигури на таро), които се използват за гадаене, като всеки символ на арканите се различава по точка от настоящата система на съвременното изкуство. Тълкуването на символа, изписан на картите, може да се инерпретира като пророчество или като част от по-психологически подход. Тo позволява на всеки да се проектира в бъдещето на света на изкуството, да се свърже отново с миналото, настоящето и бъдещето. Практиката на Taromancy или Tarotmancy (изкуството на гадаене чрез използването на карти Таро) се извършва съгласно различни променливи протоколи според практикуващите и консултантите. Основният протокол съдържа три фази:

  1. Разбъркване на карти, обикновено последвано от цепене
  2. Позициониране на масата и избор на определен номер според тегленето (от 3 отиващи към всички аркани)
  3. Тълкуване

Има много методи за гадаене с картите. Един от тях, който често се среща, е кръстосването или “отговорът на Тот”, което обикновено се прави с главната аркана. Картите ще бъдат достъпни в галерия Sariev, Пловдив; artnewscafe, Пловдив и в партньорски галерии. Цената на картите е 60 лв. без ДДС, тираж: 300. Всеки брой от тиража е подписан и номериран от автора.

Разгледайте всички карти тук

Може да попитате - какво са картите Art Tarot и как да ги използвате?Прочетете тук.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види