Дарина Комитова

По следите на уличното изкуство

"По следите на уличното изкуство” интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

MOUSE, Nasimo, Yeto (140 Ideas / One for all ideas), Gana, Rays, Stern – артистите, чиито творби попадат пред обектива на Дарина Комитова, за да започне пътят към началото. Разказът за първата щриха на едни от най-забележителните им произведения тръгва в галерия Doza на 4 август и ще продължи само 5 дни.

Освен удоволствието от творческия прочит на градската среда на всеки един от артистите, зрителите ще се сдобият и с карта на София, която включва селекция от графити, препоръчани от Sofia Graffiti Tour.

Разкриваме локациите, но запазваме в тайна инсталациите в галерия Doza, за да може да им се насладите на живо в рамките на експозицията до 8 август.

KOTKATA / GANA

Наричат я още "Заспалият лъв“ или "Единственият обитател на София, който не бърза“, а се излежава в паркинга на Мария Луиза 11. Звездата му(ѝ) изгрява по времена Sofia Graffiti Battle, проект на Sofia Graffiti Tour, като резултат от творческото участие на Gana.

СВЕТА СОФИЯ / RAYS

На същото събитие оживява и статуята на "Св. София“, която през призмата на Rays придобива визията на зловеща, но безразлична дама – неповторим поп арт прочит, който също ще намерите на паркинга, ул. Мария Луиза 11.

 

Дарина Комитова

ГРАФФОПОСТ / MOUSE

Част от проекта ГРАФФОПОСТ на VISIONARY, творението на MOUSE ежедневно привлича погледите върху един трафопост – в близост до римокатолическия храм "Св. Йосиф“.

 

Дарина Комитова

ВЪТРЕШНА СВЕТЛИНА / YETO

Стенописът на Yeto, който преобразява сградата на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща сена ул. Екзарх Йосиф 46.

 

Дарина Комитова

ПРЕГРЪДКАТА / NASIMO

Прегръдката, която придаде романтика при срещата на ул. Бачо Киро и ул. Екзарх Йосиф, благодарение на световноизвестния графити майстор Насимо.

 

Дарина Комитова

МОМИЧЕТО С ЖЪЛТАТА РОКЛЯ / STERN

Локацията на златното момиче –впечатляващ стенопис на Stern на ул. Искър 11а.

Дарина Комитова
 

Проектът е финансиран от Програма "Култура” на Столична община и е осъществен с любезното съдействие на Sofia Graffiti Tour. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види