"По книгата ще ме познаеш" от Али Бърг и Мишел Калъс

Двама запалени читатели, една необикновена любовна история и списък с над 130 популярни заглавия от света на литературата превръщат "По книгата ще ме познаеш“ в следващия любим роман на всички библиофили.Какво се случва, когато две приятелки, които пускат книги на свобода, напишат заедно роман, в който събират модерна любовна история с имена като Джейн Остин, Емили Бронте, Харпър Ли, Джон Грийн, Джени Хан и много хумор?

Франки Роуз обича да чете и е в сериозна връзка единствено с любимите си книги. Да открие голямата любов – тази, за която чете в романите, се оказва предизвикателство, затова тя се обръща за помощ именно към богатата си книжна колекция с надеждата, че книга по книга най-после ще открие сродната си душа.  Планът ѝ е да започне да оставя любимите си романи – с кратко послание и адрес за връзка – из влаковете и трамваите в Мелбърн с идеята те да привлекат изискания, чаровен и начетен мъж от нейните мечти. И той наистина се появява, но не благодарение на подсказките, които Франки е оставила. Съни пристига в нейната книжарница и разбива напълно теорията ѝ за читателските стереотипи. Нима е възможна връзка между ценител на класиката с почитател на съвременни тийнейджърски романи?

Вдъхновена от "Книги по релсите“ – инициативата на двете авторки за популяризиране на четенето в Мелбърн, "По книгата ще ме познаеш“ е свежа и забавна история, в която са вмъкнати препратки към над 130 заглавия от световната литература. "По книгата ще ме познаеш“ от Али Берг и Мишел Калъм е история за любовните несполуки на една обикновена млада жена, които се превръщат в сюжет на приказка с щастлив край. И всичко благодарение на магията на литературата и способността ѝ да ни насочва в правилната посока тогава, когато житейският ни компас е изгубил ориентация.

За авторите: Али Берг и Мишел Калъм са приятелки от училище и днес живеят в Мелбърн, където Али е съосновател и творчески директор на агенция по дигитален маркетинг, а Мишел е преподавателка в основно училище. "По книгата ще ме познаеш“ е първият им съвместен роман, който е издаден вече в над 10 страни, превърнал се в бестселър в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види