Снимка: Katie Treadway

Защо всички имаме нужда от саркастичен приятел

Някои от най-забавните, а и най-добрите хора наоколо използват сарказма като основно изразно средство. Това не означава непременно, че не харесват обекта на шегите си. В честия случай саркастичните вметки трябва да бъдат просто повод за забавление. Ето основните причини, поради които е добре да имате саркастичен приятел:

Те ​​няма да захаросат истината

Саркастичните хора са истински. Те не се страхуват да ви "накажат” със словесен шамар, ако се държите като глупак и наистина го заслужавате. От тях очаквайте да чуете истината, цялата истина и нищо друго освен истината. И повярвайте – това е по-полезната форма на отношения в дългосрочен план.

Те никога няма да се обидят

По същия начин, по който най-добрият ви приятел саркастично ще ви каже това, което заслужавате, той може охотно да приеме сходна реакция и от ваша страна. Този тип хора могат да приемат обратна връзка и различното мнение, дори когато думите са остри, а истината – сурова. Нещо повече – те ще приемат казаното с достойнство и без обида! Не са ли това приятелските отношения, за които всеки от нас мечтае?

Те ни провокират да мислим креативно

Саркастичните приятели умеят да предизвикат несигурността ни и ни тласкат да мислим "извън кутията”, за да излезем от зоната си на комфорт. Не забравяйте – в чувството им за хумор няма омраза. Те са наясно с недостатъците ви, приемат ви с тях и ще бъдат до вас при всяко неудобство и грешна стъпка. Готови са да ви посочат "фал-а”, но и да ви подкрепят!

Те винаги ще бъдат зад гърба ви

Доказан факт от живота е, че ще има хора, които смятате за приятели, но в действителност ще ви разочароват или по-лошо - предадат. Именно от тях можете да чуете ужасни неща зад гърба си. За сметка на това, саркастичните приятели се оказват най-лоялните спътници. Каквото и да чуят по ваш адрес, те винаги ще ви защитят! Вашият саркастичен най-добър приятел ще бъда до вас в добро и лошо! И никога лицемерно!

Те са майстори на флирта

Саркастичните хора са изключително забавни. Няма по-подходяща компания, когато сте излезли "на лов”. Те бързо ще станат център на внимание и ще привлекат много възможности за флирт и романтика. От друга страна – поведението им ще прогони сухарите и пуританите! Те наистина могат да бъдат филтър за най-доброто от света!

Те никога не се цензурират

Да имаш най-добър приятел без "цедка на езика”, може да е рецепта за истинско бедствие, но именно тази откровеност може да е най-добрият ви възможен съюзник. Саркастичните хора са склонни да се отскубват от нападките, нарцисистите, насилниците и манипулаторите. Най-добрият ви приятел ще ви държи далеч от вредители и манипулатори.

Те не се страхуват да ви обидят

Вашият саркастичен най-добър приятел знае къде са вашите "бутони” и няма да се страхува да ги натисне. Особено ако е необходимо. Те няма да се поколебаят да ви обидят, ако знаят, че това, което говорят, е истината, която трябва да чуете. А ако се обидите, това е ваш проблем, не техен. Просто ще трябва да го преодолеете.

Те могат да изключат сарказма, когато трябва.

След като направихме портрет на саркастичния приятел, трябва да подчертаем дебело – тези хора знаят кога да изключат сарказма си. Ако преживявате ужасна трагедия, ако имате сериозен проблем, никога няма да станете обект на подигравка. От тях ще получите грижа, мило отношение, разбиране и приветливост. Защото ви обичат.

Ако имате такъв приятел – бъдете до него и никога не го пускайте.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види