1 / 12
Снимка: Stephanie Sinclair

Момичетата по света

Независимо дали едно младо момиче израства в Кутупалонг, Бангладеш, в най-големия бежански лагер в света или по улиците на Ню Йорк, то може да срещне следните препятствия: сексуално насилие и дискриминация, основана на пол. Радостите обаче също си приличат: да се забавляваш с приятелки и да си разменяте дрехи.

Фотографиите, които ще видите, са на момичета от различни точки на света, заснети в периода от 2006 до 2018 година.

Докато сексуалното посегателство може да се случи навсякъде, жените от бедни общности са в най-голям риск. Една от всеки три жени по света ще бъде физически или сексуално малтретирана през живота си. По-доброто здравеопазване, хранене и достъп до образование ще позволят на настоящото поколение момичетата да се справят по-добре от по-възрастните жени в техните семейства. Но те все още се нуждаят от подкрепа.

12-те снимки улавят невинността, красотата, предизвикателството и надеждата за юношеството - от Пакистан до Мериленд.

Сиера Леоне

На тази снимка, направена през 2016 година, Бей Сейбуре, на 17 години, и Клод Сейбуре, 48-годишен мъж от Фрийтаун, сключват брак по време на кризата с Ебола. Заради това, че е все още много малка, се налага Бей да роди сина си Йосиф с цезарово сечение. Детският брак се увеличава с тревожни темпове. На снимката се вижда голямата възрастова разлика между Бей и Клод Сейбуре.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види