Снимка: Rafiq Maqbool

6 невероятни неща, за които малки момичета са продавани на възрастни мъже

Когато говорим за брак с деца, обикновено става дума за търговия. Малките булки често се продават или разменят, използват се за уреждане на спорове, покриване на дългове или просто родителите се разтоварват от финансовата тежест да имат дъщеря у дома си.

Ето някои от най-нелепите неща, за които 6 малки момичета са изтъргувани от родителите си. Всеки от тези случаи илюстрира защо е време да променим закона.

Баща в Афганистан продава 6-годишната си дъщеря Гарибдол на 55-годишен мула на име Сейед Абдолкарим от афганистанска общност. Бащата не смогва с прехраната на семейството си, затова разменя дъщеря си за: коза, ориз, чай, захар и олио за готвене.

Съобщава се, че 16-годишно момиче от Хайдерабад, Индия, е продадено за 7 800 долара на омански шейх, който е на 65 години. Нейната майка сигнализира за престъплението, като за отговорници посочва снахата и зет си!

Бащата на 13-годишната Елиза я принуждава да се омъжи за 35-годишен мъж от село в град Румбек, Южен Судан. Тя е изтъргувана за 50 говеда, според Асошиейтед прес. В Южен Судан детските булки често се търгуват за едър добитък.

Книгата на Фариба Нава, "Нация на опиума: деца булки, наркобосове и пътешествието на една жена през Афганистан” подробно описва истории на семейства, които продават дъщерите си, за да уредят дългове, произтичащи от търговията с опиум. В един от случаите 12-годишно момиче е обещано на мъж, който е с 30 години по-голям от нея, защото баща й е трябвало да изплати заеми, взети за маковата преработка.  

В Пакистан Сайма Рамзан беше изтъргувана от баща си Вазир Ахмед срещу втора съпруга. На 14 години Сайма става жена на 36-годишен мъж.

6-годишно момиче беше спасено от брак с 60-годишен афганистански духовник. Родителите й твърдят, че е била отвлечена. Сайед Мохамед Карим обаче заяви, че момичето е дадено от своите родители като подарък в името на религията.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види