Картини от стъкла

Като занаятчия, колкото по-задълбочени и всестранни способности имате, толкова по-добре може да изразите идеите и мислите си. Саймън Бергер има ръце, които са способни да създават шедьоври, докато буквално разрушават материала, с който работят.

"Стъклото има огромен потенциал за обработка.”, разкрива Бергер. "Използвах опита и вдъхновението си и открих уникална за света техника!”

Той наистина унищожава прозорци!

Бившият дърводелец започва творческото си приключение само с естествени материали. С времето започва да търси, изследва и открива различни пътища и средства, с които може да прилага размаха на ръцете си.

Чакай! Това магазин ли е?!

Майсторът започва работа със снимка на модела, който иска да пресъздаде върху... предното стъкло на кола, например. След това поставя готовата рамка върху стъклена дъска. Преди да започне същинската работа - обозначава местата, които не бива да чупи и тези, които трябва да "направи на сол”.

Добре, това е изложба!

"Човешките образи ме интригуват!”, казва майсторът. "Стъклото скулптура носи отпечатъка на моите идеи и послания и това привлича зрителите. Докато наблюдаваш произведението, вътрешно минаваш по пътя на концептуалната ненавист и стигаш до метафорична проницателност.”

Това не е вандализъм.

Ако има точно определение на обществения принос в изкуството на Саймън, може би ще бъде най-коректно да го наречем – положителен вандализъм.

Иновативната работа на Бергер може да бъде видяна чрез провокативно представяне в изложбата на Филип Брогли в Базел, Швейцария.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види