Снимка: Официална Facebook страница

Кийт Ричардс преиздава албума си "Talk is Cheap"

"Talk is Cheap" - излезлият през 1988 г. първи соло албум на Кийт Ричардс, ще бъде преиздаден в петък. Дискът е по-добре приет от феновете в сравнение със соло записите на Мик Джагър.

Осемдесетте години на миналия век са най-мъчителните за феновете на бандата. Албумите й "Emotional Rescue" (1980) и "Tattoo You" (1981) са успешни, но следващите й дискове "Undercover" и "Dirty Work", излезли съответно през 1983 г. и 1985 г., са истински провали. Това става на фона на обтегнатите отношения между Мик и Кийт, който ги сравнява с "Трета световна война".

"Двамата са като куче и котка, всъщност така могат да се държат братя - заяви Давид Тилие, председател на френския фен клуб "Sympathy for the Devils". - През 1979 г. Кийт понечва да се заеме с бизнес делата на бандата, мислейки, че ще облекчи Мик. Това обаче не се харесва на Джагър, който е направил много за "Ролинг стоунс"."

"През 1983 г., когато бандата подновява договора си със Си Би Ес, Джагър тайно сключва друг договор за три соло албума - разказа пишещият за рок музика журналист Саша Ренс. - Кийт смята това за предателство. По онова време двамата бяха много различни - Мик посещаваше висшето общество, докато Кийт остана верен на отдавнашните си приятели. Джагър искаше да стане най-голямата звезда на рок музиката в света."

Двата му соло албума "She's the Boss" (1985) и "Primitive Cool" (1987) обаче не му позволяват да го постигне. "Те не бяха приети добре - допълни Ренс. - Липсваше им звученето на "Ролинг стоунс", което е свързано с изпълненията на китара на Ричардс."

"По онова време Кийт е нетърпелив - припомни журналистът Етиен Йоделин. - Групата не е изнасяла концерт от 1982 г. Той се надява "Ролинг стоунс" да тръгне на турне през 1987 г. Мик обаче предпочита да тръгне сам на турне."

Тогава Ричардс решава да запише соло албум, макар че за разлика от Джагър не планира соло кариера. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види