Снимка: Sharon McCutcheon

Жените с по-малко сексуални партньори - по-щастливи в брака

Американският християнски Институт за семейни изследвания поръча анкета, от която става видно, че жените с по-малко сексуални партньори преди венчавката се оказват по-щастливи в брака. 

Шестдесет и пет процента от дамите, които са имали само една сексуална връзка, преди да се омъжат, изпитали истинско щастие в последвалия брак. Процентът на щастливите американки, които имали над 21 предбрачни партньори, се оказал 57 на сто.

Институтът се стреми да докаже, че многобройните сексуални забежки на дамите са опасни за традиционните семейни модели. Но противниците на догматичното мислене от своя страна изтъкват, че разликата между почти целомъдрените жени и считаните за "по-разпуснати" е само 8 процента при намирането на брачното щастие.

Застъпниците на здравия морал все пак посочват, че независимо от малката разлика, правилото е налице. Жените с по-малък сексуален опит намират повече щастие в брака. Но противниците на догмите в секса коментират този факт с обстоятелството, че дамите само с един предбрачен партньор нямат база за сравнение и поради тази причина по-лесно се мислят за щастливи в брачната връзка. 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види