Кого да следваме в Instagram?

Малко са хубавите неща, като кучетата и храната. Но акаунтът dogs_infood е посветен едновременно и на двете – неговият автор прави колажи, в които шар пей се превръща в дим сум, пудел – в аранчини, а мопсът – в шоколадова бисквита. С две думи – всичко, което можете да си представите, че и повече. Ако сте щастлив собственик на куче, то имате голям шанс да попаднете в един от колажите. За целта трябва просто да изпратите лично съобщение с негова снимка.

 

Greek pup yogurt with fresh berries

Публикация, споделена от Dogs In Food (@dogs_infood) на

 

Puppy Asada taco ???????????? #guacisextra

Публикация, споделена от Dogs In Food (@dogs_infood) на

 

 

Ooey gooey Sharpei dumpling #steamed

Публикация, споделена от Dogs In Food (@dogs_infood) на

 

Buttered pupcorn!!! ????????#extrabutter

Публикация, споделена от Dogs In Food (@dogs_infood) на

Мудборд за пристрастените към хубави прически

В красивия Instagram профил Lost Hairdressers надали ще намерите прически за всеки ден – по-скоро това е безкраен албум, в който са събрани най-отличителните работи, граничещи с изкуство. Там може да видите истински архитектурни съоръжения, които са създадени от млади стилисти или снимки на сюжети, в които косата играе особена роля – например, документацията на пърформанса на Марина Абрамович и Улай.

По думите на стилиста, който е измислил Lost Hairdessers – Мат Катони, косата не винаги е най-важното сред избора му: "Харесваме хубави снимки. Също така ни харесва, когато можем да свържем музиката и изкуството, които обичаме, с красиви прически."

 

Хана Хил и нейните феминистки нашивки

Бродирането е традиционно "женско" изкуство, което дълго време не се е приемало на сериозно, докато художника Хана Хил не открива в него феминистки потенциал. Лондонската студентка, която поддържа профила hanecdote, става известна с направата на нашивка меме, с която заявява позицията си. Хана разказва, че започнала да се интересува с идеите на феминизма, когато изучавала история на бродирането. Всяка нашивка изисква доста време и усилия – това е причината да не качва често снимки на нейни работи, но пък подробно документира процеса около създаването им. Освен това, в профила може да видите нейни лични селфита, с които се учи да се обича и възприема такава, каквато е, както и снимки на котката й.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види