Снимка: indiegogo.com

SMALT: Първата интерактивна солница в света

Превръща традиционното хранене в едно по-различно изживяване

Какво се случва, когато във времето на умните къщи, телефони и автомобили технологията се съчетае с един обикновен кухненски предмет, към който посягаме всекидневно? Отговорът е умна солница, пише сайтът Coolest Gadgets. 

Продуктът SMALT е възхваляван като първата в света интерактивна солница, специално проектирана да превръща традиционното хранене в едно по-различно изживяване.

Умната солница със стилен дизайн е "надарена" със способността да създава невероятна атмосфера, независимо къде е поставена. Това става благодарение на вградено осветление, реагиращо на настроението, и блутут колонки, от които се лее нежна музика. 
Стандартната функция на джаджата да ръси сол се изпълнява или ръчно, или чрез контролирани от съпътстващата я апликация жестове - разклащане, пощипване, изсипване. 

В добавка към това, благодарение на връзката с интелигентния личен асистент Alexa на компания Amazon, солницата се превръща в отличен помощник за хората, които съблюдават диета и контролират количеството на приеманата сол. 

Създателите на умната джаджа от Herb&Body набират средства в платформата Indiegogo за масовото й производство. Желаещите да подпомогнат кампанията могат да се сдобият с умната солница срещу сумата от 99 долара.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види