Снимка: Enritsching lives

Властите в Тунис анализират пробите от родилно отделение, след като почина още едно бебе

Туниските власти анализират пробите от болницата, където починаха бебета, съобщи представител на властите, след като броят на починалите бебета достигна 12.

В болницата Рабта, където в четвъртък и петък беше съобщено, че са починали общо 11 новородени, е починало още едно бебе, съобщи туниската агенция ТАП.

"Подозира се, че бебето е починало поради същата причина", допълва информационната агенция.

Изпълняващата длъжността министър на здравеопазването Соня бен Шейх заяви на пресконференция, че взетите от родилното отделение на болницата проби се анализират в три лаборатории, за да бъде определена причината за смъртта.

Тя добави, че случаят е предизвикал "паника" в здравния сектор.

Бен Шейх, която е министър на младежта и спорта, беше назначена от премиера Юсеф Шахед за временен здравен министър, след като заемалият допреди това поста Абдеррауф Шериф подаде оставка.

Шахед разпореди внезапната смърт на бебетата да бъде разследвана и се зарече, че на отговорните ще бъде потърсена отговорност.

Туниската прокуратура също нареди по случая да бъде започнато съдебно разследване.

Влиятелният туниски синдикат Общ съюз на трудещите се в Тунис призова обстоятелствата около смъртта на децата да бъдат изяснени. В своя позиция профсъюзът иска прозрачно разследване и на туниския народ да бъде дадена възможност да узнае истината.

Тунис се сблъска с проблеми свързани с икономически застой, граждански размирици след бунта срещу дългогодишния диктатор Зин ал Абидин бен Али и последвалите нападения на екстремисти.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види