Снимка: freestocks.org

Собствениците на кучета - по-щастливи от тези на котки

Макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си, съобщиха неотдавна японски учени. Възможно е именно поради тази причина повече собственици на кучета да се определят като по-щастливи от "родителите" на писани.

Проучване на специалисти от Чикагския университет, покриващо разнообразни теми, показва, че повече собственици на кучета (36 процента), отколкото стопани на котки (18 процента), се определят като "много щастливи".

Допитването сочи още, че е по-вероятно "родителите" на кучета да са семейни и да притежават собствен дом - фактори, които също допринасят хората да се чувстват доволни от живота.

Авторите на проучването са установили също, че по-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си, възприемат го като член на семейството и намират утеха в "косматото му присъствие".

Независимо дали стопаните на кучета и котки ще се съгласят с резултатите от допитването, неоспорим факт е, че домашните любимци правят живота по-хубав.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види