Джеф Безос и Лорън Санчес

Джеф Безос и историята със снимките

Мобилният телефон на основателя на компанията Amazon Джеф Безос е бил хакнат от работещи за правителството на Саудитска Арабия и в резултат негови текстови съобщения и снимки с любовницата му са попаднали в таблоида National Enquirer собственост на American media Inc.

До тези заключения е стигнал наетият от Безос частен консултант Гевин де Бекер, който вчера публикува резултатите от разследването си в портала Daily Beast.

"Нашите детективи и още няколко експерти стигнаха до заключението, за което може да се говори с голяма степен на сигурност, че Саудитска Арабия е имала достъп до телефона на Безос и е получила лична информация", заяви Де Бекер. "В настоящия момент не е напълно ясно до каква степен American media е била уведомена за това, ако изобщо е била", добави консултантът.

Той каза още, че правителството в Рияд много е искало да навреди на Безос още от октомври 2018 г., когато вестник Washington Post (собственост на Безос) започна активно да отразява убийството на Хашоги", обясни Де Бекер.

По-рано Безос съобщи, че е наредил започването на частно разследване как неговите лични данни са попаднали у National Enquirer. Дълго се смяташе, че изданието е получило компромат от президента на САЩ Доналд Тръмп или от посредници от Саудитска Арабия. Но адвокат Елкан Абрамовиц, който представлява интересите на American media, през февруари отрече подобни версии в интервю за ABC.

По-късно вестник Wall Street Journal, въз основа на собствени източници съобщи, че вестникът е получил информация с компрометиращи снимки за изневярата на Безос от брата на любовницата му, актрисата Лорън Санчес.

Тогава Безос наема Де Бекер, за да провери дали това е вярно. Безос твърди, че главният редактор на National Enquirer Дейвид Пекър разбрал за разследването и чрез свои представители настоял да бъде прекратено. В противен случай заплашил да публикува нови съобщения, както и снимки с интимен характер, които Безос и Санчес си разменяли. Освен това Пекър искал Безос публично да заяви, че в материалите на National Enquirer няма политическа подплата.

Безос обаче, решил да не се поддава на заплахи и публикувал кореспонденцията си с представителите на вестника.

Историята със снимките започна, след като Безос официално обяви, че се развежда със съпругата си Макензи след 25 години брак.Това фактически изпревари публикацията на National Enquirer, в която се твърдеше, че изпълнителният директор на Amazon е изневерявал на жена си с Лорън Санчес.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види