Невелин Иванов

Ако имах прасе, щях да го кръстя Нево

Поп-ъп изложба на Невелин Иванов

"Ако имах прасе, щях да го кръстя Нево“ е първи самостоятелен проект на Невелин Иванов. Този проект представя опити и експерименти с рисунка, текстил и пространствени решения. Основната идея, която обединява произведенията и тяхното аранжиране, е свързана с хранително разтройство и психологическата травма, последвала от него.

Невелин Иванов

Невелин Иванов

В творбите си авторът използва универсален символ на всеядността – прасето, което същевременно е и своеобразна персонификация на човешката дисморфофобия. Невелин пресъздава своето тяло или части от него и изображения на прасета в различен визуален контекст. Творбите представят отделни етапи от пътя към преодоляване на хранителния проблем и травмата, свързана с невъзприемането на собственото тяло и страха от отхвърляне.

Невелин Иванов

Невелин Иванов

Откриването на изложбата ще се състои на 3 февруари, от 17:00 часа, в галерия Little Bird Place.

За художника: 

Невелин Иванове роден в Бургас през 2002. Той е студент в специалност мода в Националната художествена академия и визуален артист, експериментиращ в областите графика, живопис и концептуална мода. Невелин има няколко участия в групови изложби и модни пърформанси. Това е първата му самостоятелна изложба.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види