Бар за 2 милиона долара

McGuire's Irish Pub е едно от най-известните места в американския град Пенсакола. Барът в щата Флорида е едновременно дестинация, гордост за местните и добър пример за пиар с дълги традиции.

Ирландецът Магуайър отваря бара си през 1977 г., но на друго място. Впоследствие бизнесът му процъфтява и барът се мести в бившата сграда на пожарната в града. На новото място Магуайър успява да придаде една много специфична атмосфера на заведението си.

Стените на барът се изпълват със снимки на известни спортисти, политици и хора от шоубизнеса, много от които са подписани лично. Освен това барът може да се похвали с общо 400 седящи места, както и с няколко зали, наречени с интересни имена като Залата Нот`р Дам, Залата на гайдарите и други.

 

Барът обаче има едно по-нестандартна традиция, която е започната от сервитьорката Моли. Когато тя получава първия си бакшиш от 1 долар, Моли го закача на стената за късмет. Клиентите забелязавт това и дават още бакшиши, но с автограф от тях, и така всички тези пари се превръщат в облицовка на стените и тавана на заведението.

С времето тази традиция става изключително популярна и към наши дни в интериора на бара на Магуайър са се събрали около 2 млн. долара. Това, разбира се, изкушава някои хора, не само от килентите, но и от персонала. Редица кражби са били извършвани в бара, но крадицте винаги пропускат един основен момент. Банкнотите са с подпис от притежателя им и това ги прави неизползваеми.

 

Славата на бара се увеличава, а това означава и леки затруднения със закона. Налага се наемането на счетоводна фирма за отчет на парите, тъй като държавата счита банкнотите за печалба на заведението.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види