Снимка: Официален Instagram акаунт на Jenn Park

Кого да следваме в Instagram? Мода, мода и пак мода

Архив за минимализма в модата

Instagram акаунтът Sculpting In Time е работа на нюйоркския дизайнер Дженифър Парк, която в момента работи за Maryam Nassir Zadeh. Освен основната си работа, тя консултира модни и бижутни брандове като Sophie Buhai и Joseph и при това успява да учи в престижното училище Fashion Institute of Technology. Страницата Sculpting In Time нарича като свой изследователски архив – там тя колекционира редки изрезки от списания и снимки от подиуми от минали епохи. В акаунта могат да се намерят невиждани снимки от Vogue Paris, Vogue Italia, Hermès и Prada от 1990, както и заслужени рекламни кампании.

 

 

 

 

Radical Beauty Project – платформа за модели със синдром на Даун

През последните години модната индустрия се опитва да направи обрат и се обогатява с модели с различна външност. В този случай се обръща внимание на хора със синдром на Даун. Платформата помага на модели със синдрома. Неин създател е Даниел Вайс, който започнал с фотопроект в Instagram, където качва професионални снимки с модели и артисти – днес страницата има около 4 000 последователи. Вайс планира да се съсредоточи около създаването на група, което ще помогне на моделите да получат популярност, а на обществото – да разшири своята представа за красота. Снимките от проекта също за необичайни – моделите са с експериментален грим и авангардно облекло, а в някои фотосесии има артисти от Drag Syndrome.

 

 

  

 

Жизнерадостна марка в духа на 70-те

Ако ви е омръзнал минимализмът и "удобната мода", то ви приветстваме на страницата на Miracle Eye. Както разказват на сайта, жизнерадостен бранд за съвременни рок енд рол диви, основана от 15-годишна фенка на Beatles през 2010. Брандът е вдъхновен от природата, слънчевият поп, мечтите и лентовите семейни снимки с петна от кафе. Дрехите се създават от семейство от Лос Анджелис, а в основата на Miracle Eye е принципът slow fashion – брандът много сериозно се отнася към етичното производство и минимализирането на отпадъци. Освен нови колекции, на сайта им можете да намерите винтидж предмети.

 

 

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види