Снимка: Официален Instagram акаунт на weratedogs

Кого да следваме в Instagram? Един необикновен черпак, рейтинг за кучета и геометричен грим

Интересният живот на черпака Самсън

Ако ви е омръзнало да следите бита на хората и животните, то е време да се насочите към кухненските съдове. Особено към живота да черпака Самсън, чийто живот наистина е доста наситен.

Маргарет, собственичката на чаровния черпак с форма на динозавър, дори не подозирала, че невинният й пост в Snapchat ще привлече толкова много внимание и ще доведе до създаването на Instagram акаунт с над 100 000 последователи.

Самсън обича да гледа сериали, да ходи на плаж, по сватби и да се запознава с животни, така че всеки негов последовател може да намери общи интереси.

Маргарет често споделя мили истории от живота на Самсън и дори в някои от тях той дори играе боулинг. Звучи малко налудничаво, но Саймън спокойно може да стане модел за подражаване за своите последователи – всеки негов ден е изпълнен с наистина интересни събития. Go, Samson!

 

 

 

 

Най-добрият рейтинг за кучета

Най-вероятно идеята да слагате оценки на кучета ви се струва безсмислена и жестока – пълно е със сладки и невероятни добряги. Но не бързайте да си правите изводи – акаунтът  @weratedogs действа по съвсем различен начин – нито едно куче не получава оценка, по-ниска от 12/10, а всяка снимка идва със сърцераздирателни истини от сорта:

"Това е Сони. Днес той стана донор на кръв. Той иска да знаете, че е много смел и дори не се наложи някой да му държи лапата."

Освен това акаунтът има рубрики от сорта на #SeniorPupSaturday и понякога авторите на акаунта събират средства за лечение на кучета.

 

 

 

 

Силва Рахман и нейните експерименти с грима

Гримьорките, които изповядват ислям, отдавна не са нещо ново за Instagram, но обикновено момичетата демонстрират напълно традиционен за социалната мрежа грим. Но стилът на Силва Рахман от Лондон е по-близък към авангардния мейкъп: тя измисля странни, геометрични, небрежни и ярки композиции, които съвсем не приличат на обичайния комплект от контуринг, изкуствени мигли и прочие. В интервю пред Dazed Силва споделя, че се вдъхновява от Мис Гейм, Наоми Кембъл и Айшвария Рей, а гримът за нея е преди всичко забавление.

 

 

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види