Снимка: Официален Instagram акаунт на accidentallywesanderson

Кого да следваме в Instagram? Кърменето в изкуството, история на красотата и декори по Уес Андерсън в реалния живот

За кърменето

Независимо, че кърменето е естествен процес, отношението към него остава нееднозначно. Авторите на проекта Breastfeeding Art се надяват на променят ситуацията – с помощта на произведения на изкуството, посветени на тази тема. "Неотдавна, още във времената на бабите ни, кърменето е било нещо съвсем нормално. В онези времена то символизира плодородие, жертвеност и изобилие. Майките, които нежно кърмят рожбите си, са красяли свещените олтари и манастирите. Днес традицията да се изобразява кърменето се възражда – художниците изследват трудностите, болката, противоречията и радостите, които са свързани с този процес."

В Instagram профила редовно се появяват нови работи, а на сайта им могат да се купят плакати и картини – пет процента от всяка продажба се даряват на организации, които подкрепят жените и младите майки.

 

 

 

 

 

История на красотата на нова бюти марка

Instagram профилът @guccibeauty се появи буквално преди няколко дни и причината да започнете да го следвате е любовта към изкуството. На този профил няма да намерите гримове и лица на модели, защото там качват портрети на художници от различни епохи, като следват принципа на разнообразието. С нетърпение очакваме следващия проект на Алехандро Микеле, а засега можем да се вдъхновяваме от историята на живописта заедно с една от най-интересните марки в наши дни.

 

 

 

 

 

В духа на Уес Андерсън

Познаваемият режисьорски почерк на Андерсън с перфектната симетрия, пастелни тонове, куклена архитектура и морски пейзажи отдавна е станал повод за шеги, пародии и подражание – от видеа с рецепти до порно. Огромна роля във филмите на американския режисьор играе сетингът, който се отличава с разпознаваема гама и множество детайли.

Независимо от търсения ефект на приказност в киното на Андерсън, такива места се срещат и в реалния живот – снимки, които биха могли да бъдат кадри във филмите на режисьора. Авторът на блога не само събира подходящи снимки, но и лично ги посещава, като изучава историята на всяка сграда и я разказва в коментар към поста.

 

 

 

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види