Кого да следваме в Instagram? Зеленият хаштаг, как се въртят обръчи и дядото, който рисува за внуците си.

#plantparenthood – хаштагът за любов към растенията

Играта на думи в #plantparenthood звучи като американската организация Planned Parenthood, която се занимава със сексуално образование и помага на хората да се отнасят осъзнато към бременността и сексуалното здраве. Но в този случай това е хаштаг за растения и хората, които го използват, публикуват снимки на цветя, които са гледали с любов. Този хаштаг е доста популярен, така че бъдете готови нюзфийдът ви да позеленее.

 

 

 

 

Рекордьорка по въртене на обръчи

Марава Уамп, или по-известна като Marawa the Amazing, има една от най-забавните работи на света – професионално върти обръч. Тя е поставила няколко световни рекорда с хула–хуп, като върти едновременно 200 обръча.

Тя има сомалийски и австралийски корени – разказва, че като дете е успяла да поживее в Австралия, Папуа Нова Гвинея и в Близкия Изток, тъй като семейството й пътува много. Тя е учила цирково изкуство и макар в началото да е специализирала на трапец е имала особено отношение към обръчите.

Сега Marawa the Amazing има много участия, преподава, води група The Majorettes и работи с известни марки като Monki, Puma и Kenzo).

Голяма част от снимките в профила й са от участия и тренировки, където върти обръчи с лекота, но зад това стоят дълги часове упорит труд.

И ако за последен път сте въртели обръч в училище, то Марава ще ви помогне да видите това с нови очи – най-малкото, защото е забавно.

 

 

 

 

Семейните ценности

76-годишният Чхан Че Ли живее в Бразилия, където семейството му се е преместило преди повече от 30 години. Преди няколко години синът му Чжи Ли се премества в Ню Йорк, а дъщеря му заедно с мъжа си и двете си деца се връщат обратно в Корея. Синът му споделя, че когато всички живеели заедно, дядото е прекарвал много време заедно с внуците си и всеки ден ги водил на училище, но в момента, в който заминали, животът му станал много празен.

Тогава Чжи решил да измисли ново занимание на баща сии си спомнил, че когато бил дете, той често му рисувал. Затова предложил на Чхан да поднови заниманието си за собствените си внуци и да публикува рисунките в Instagram. Така се появил акаунтът drawings_for_my_grandchildren, където той почти всеки ден качва рисунка, а жена му измисля описание към нея – кратки истории, които децата превеждат на английски и португалски.

Чхан рисува портрети на внуците, важни събития, животни и като цяло всичко, което му се струва интересно. Също така се опитва да разказва на наследниците си за корейските традиции.

 

 

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види