Приложение на Google открива двойника ви в класическото изкуството

Може би вече сте засекли някои от приятелите си във Facebook да се сравняват с картини от класическото изкуство. Това се случва благодарение на новата функция на приложението Google Arts & Culture, която открива вашето лице в музеите по света без да напускате уюта на дома си.

Приложението на Goggle за изкуство и култура отдавна позволява на потребителите да разглеждат произведения на изкуството от над 1000 музея по целия свят, но допълнителната функция, чрез която сега то разпознава лица и търси съвпадащите с тях портрети предизвика много по-голям интерес.

 

Публикация, споделена от Sheinelle Jones (@sheinelle_o) на

Приложението използва автоматизиран анализ на изображенията, за да сравни сходствата в лицето ви с хиляди произведения на изкуството, които са споделени с Google от музеи и институции по цял свят. А след като ви писне от вас и вашите селфите, разгледайте останалата част от приложението Google Arts & Culture – чрез него можете да правите интересни неща като това да увеличите забележителен шедьовър, за да видите всичките му невероятни детайли.

За съжаление, опцията selfie понастоящем е налице само в определени региони в САЩ, но се надяваме, че Google скоро ще разшири обновлението в световен мащаб.

по Mymodernmet

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види