Снимка: Pinterest

Модерни джаджи за по-лесен живот

Намираме се в ерата на технологиите. Когато има цели хотели, обслужвани от роботи. Когато можем да сложим на децата си часовници и да ги проследяваме чрез тях. Времето на “лесното“. Всяко нещо, произведено в технологичния свят, има за цел да задоволи някоя наша потребност (често прищявка), да ни улесни или да превърне нещо досадно в нещо приятно. Някои от модерните изобретения са изключително полезни, част от тях са странни, а за други никога не би ни хрумнало, че могат да бъдат измислени от човек. Ето някои от тях:

1. ORII - превърнете пръста си в слушалка
ORII е умен пръстен, който предлага стилна алтернатива специално за телефонните обаждания и кратките съобщения. Носенето на пръстена и докосването до ухото ви дава ясен и отчетлив звук. Можете да изпратите и чуете бързо съобщение, без да вадите телефона от джоба си. Звукът се доставя директно до вътрешното ухо, докато пръстът блокира фоновия шум. Разговорите са по-лесни и със стил.

2. Prinker – татуирайте се лесно и навсякъде
Prinker 
е безжичен мобилен принтер, който използва нетоксично мастило за отпечатване на татуировки, които са временни – за няколко дни. Нетоксичното мастило е безопасно за употреба при деца и при всички типове кожа. Не само предлага забавни дизайни за деца, но е полезно за тези, които обмислят по-постоянно татуси, но искат да тестват преди това. Prinker може да се свърже със смартфон, който позволява на потребителите да отпечатват собствените си дизайни. Потребителите могат да избират и от приложение за онлайн арт галерии, ако им липсва вдъхновение.

3. Wi-charge – зареждайте лесно
Wi-Charge прави зареждането у дома, в офиса или на обществено място толкова лесно и прозрачно, колкото свързването с интернет, без нужда от кабели или старателно поставяне на зареждащо точка за зареждане на апарата. Зареждането става напълно самостоятелно, без необходимост от допълнителни устройства. Едно от големите предимства на технологията Wi-Charge е нейната способност да доставя почти всякаква мощност, от няколко миливата до стотици ватове, използвани в индустриални или дори военни приложения. Идеята е зарядните устройства да се вграждат в стени или тавани, където те ще имат видимост до възможно най-голяма част от помещението. По този начин зарядните устройства могат автоматично да намерят съвместими устройства и да започнат да ги зареждат. Wi-Charge може да зарежда няколко устройства наведнъж, стига да има видима линия.

4. Cubiio - Най-компактният лазер
Cubiio 
е нов вид лазерна гравюра и улеснява хората да персонализират своите вещи в рамките на няколко минути с просто натискане на смартфона си. Cubiio буквално се побира в дамска чанта или на дланта на ръката ви. Компактният размер и теглото на Cubliio е 150 грама. Дизайнът може да бъде създаден в приложението Cubiio, налично за iOS и Android. Поради ограниченията на мощността, Cubiio може да гравира само върху дърво, картон, плат, кожа, стъкло, бетон, камък или керамика. 

5. Bird - пръстен трансформира повърхности в гигантски интерактивни екрани
Bird е устройство, което се носи на показалеца и позволява на потребителите да си взаимодействат с тяхното цифрово съдържание. Носещото устройство използва технология за наблюдение на движението, за да превърне телевизора или прожектираното изображение в интерактивен дисплей. Управлението на жестовете на Bird позволява на потребителя да контролира съдържанието, като използва ръчни жестове, за да направи представянията по-привлекателни. Функцията за докосване превръща всяка повърхност в сензорен екран. Bird може да се използва и като интелигентен контролер за уреди, включително крушки, както и за управление на дронове с жестове.

6. Hydrate Spark – умна бутилка за вода
Hydrate Spark следи колко вода пиете, може да се свързва с приложение за мобилно устройство чрез Bluetooth и по този начин да осигурява статистика за приема на вода и честотата му.Приложението може да се синхронизира с Apple watch или Fitbit. Умната бутилка свети, за да напомни, че трябва да пиете вода (защото главната причина за недостатъчен прием на течности е, че забравяме да го правим). Продуктът се предлага в шест различни цвята, в зависимост от предпочитанията ви.

Всекидневният ни живот все повече започва да прилича на епизод на "Инспектор Гаджет". Но си заслужава да се глезим с джаджи, за да улесним някои от досадните си задължения и да спестим неудобство. Всяка цел на дигиталното поколение има своите средства, а някои от тези могат много скоро да се превърнат в неизменна част от живота ни.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види