Снимка: Pixabay

Особняк или съмишленик? Най-чудатите клубове по интереси

Мустакати особняци

В любителския клуб Belle Moustache в Баден-Вюртемберг се събират хората с най-красивите мустаци и бради. На шампионата за най-красива брада през 2013 година членовете на този клуб грабнаха големите награди в четири от общо 18 категории, след които "Мустаци Дали", "Императорски мустак" и "Мускетарска брада".

Сладко пристрастие

Снимка: Официален сайт

Страстта на тези хора е рафинираната захар, или захарта в малки и разноцветни пакетчета - неразделна част от сервирането на чай или кафе. Членовете на клуба Zuckersammler колекционират интересни екземпляри, а на редовните си срещи си ги разменят. Понякога "оборотът" се измерва със стотици килограми до един тон пакетчета захар.

Строители на... космически кораб

Снимка: Официален сайт

Под берлинския Александерплац лежат останките на космически кораб, разбил се там преди 4,5 милиарда години. Неговата антена е телевизионната кула. Поне така твърдят членовете на клуба c-base e.V. В подземията на площада членовете на този клуб се опитват да реконструират космическия кораб. Същевременно предлагат семинари за компютърни маниаци. През 2006 година там е основана Пиратската партия.

"Зайци" на мотори

Снимка: Официален Twitter

Гълъби, кучета, зайци... Много германци посвещават свободното си време на животните, например занимавайки се с тяхното развъждане. Членовете на клуба по интереси Streetbunnycrew от Нюрнберг сами се превъплъщават в зайци: те надяват заешките си розови костюми, яхват мощните си мотоциклети и създават добро настроение. Но използват зрелищните си акции и за събиране на дарения за благотворителни цели.

Клубът на "дългучите"

Снимка: Guliver/iStock

Германският клуб на високите хора (Klub Langer Menschen Deutschland) предлага възможност на хората с необичайно висок ръст да общуват като равни. И макар че клубът не успя да издейства данъчни облекчения за "дългучите", успешно лобира сред фирмите-производителки на облекло. Членове на клуба могат да станат мъжете с ръст над 190 сантиметра и жените - от 180 сантиметра нагоре.

Клубът на леворъките

Снимка: Guliver/Getty Images

Животът на леворъките хора е изпълнен с неудобства. Повечето предмети от бита са предназначени за хората, които работят с дясната си ръка. Германският клуб на левичарите се опитва да им помогне, обръщайки внимание на проблема чрез различни акции, като организира например Международен ден на леворъките хора.

За монархията!

Снимка: Официален сайт

Членовете на клуба Die Königstreuen се борят за възстановяване на монархията в Бавария. И тъй като тяхната мечта едва ли ще се сбъдне някога, не им остава нищо друго, освен да изследват историята и да се грижат за съхранението на баварския диалект. Нито една тяхна среща не минава без портретите на "приказния крал" Лудвиг II и Сиси.

Необичайно велосипедно състезание

Снимка: Официален сайт

За участие в това велосипедно състезение са необходими две неща: брада или мустаци, както и сгъваем велосипед. Веднъж в годината членовете на клуба Pfälzer Klappverein организират международно състезение World-Klapp. В тазгодишната надпревара в Манхайм се включиха двеста души.

Киборгите са сред нас

Снимка: Официален сайт

Киборгите са технически модифицирани човешки същества, познати от редица научнофантастични романи и филми. Но и в действителността съществуват хора, които се стремят да приличат на киборги. Членовете на сдружението Cyborgs e.V. се интересуват от възможността за увеличаване на човешките възможности с помощта на имплантанти и лаптопи. Нил Харбисон (на снимката) е най-известният киборг-активист.

Статията е публикувана тук.

Заглавието е на редакцията на Seen.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види