Илюстрации: Malika Favre

Какъв е гневът ви според зодията

Всички се ядосват различно. Различни неща ни дразнят или разгневяват. Някои са по-раздразнителни сутрин, а други – вечер. Има и някои универсални дразнители. Като например половинката да ви зареже или да ви изневери. Но дори това да не ви се е случвало, сигурни сме, че сте изпитвали онзи гняв, с кръвта, която напомпва вените ви и ви затопля от глава до пети. И за съжаление, това чувство ще продължи да ви сполита своевременно през целия ви живот. Ето как варира то според зодията:

Овен

Овенът е огнен знак, така че е много вероятно да ви опари, ако се изпречите на пътя му в неподходящия момент. Повечето хора смятат, че трябва да бъдат внимателни в присъствието на овен, защото ги е страх да не го предизвикат, знаейки, че лесно губи търпение и се ядосва. Ядът на овена прилича по-скоро на изригване на вулкан, което засяга всички наоколо. Напълно подвластни на емоциите си, за овните най-полезно е да изхвърлят емоционалния си товар на мига. Само трябва да търсятизру варианти, с които да не го изхвърлят върху невинни жертви. Овни, канализирайте негативната енергия в продуктивна посока, след като изругаете и сритате нещо (плюшено) например.

Телец

Телецът не се ядосва бързо. Той сдържа гнева си и често наказва с мълчание този, който го е наранил. Телците не споделят с никого емоциите си. Ако се сдърпате с тях, ще останат враждебни към вас. Типично за тях е пасивното агресивно поведение и няма да си признаят, че са ви сърдити. Ядосването при тях се случва бавно и ако се случи, може да бъде разрушително. Телци, владейте се, защото последствията от гнева ви може да бъдат много по-трудни за овладяване. И без това вече сте известни със способността си да се контролирате – затвърдете славата си.

Близнаци

Близнаците не се ядосват лесно, но ако ги дразните, ще ви покажат лошата си страна. И те предпочитат наказанието с мълчание, тъй като нямат енергията за конфронтация. Бурята им е тиха, но може да доведе до перманентното ви отписване. Въздържат се от помирения, така че не очаквайте да направят първата крачка. Близнаци, започнете да се вслушвате в хората, с които сте в конфликт. В противен случай няма как да се научите да разрешавате споровете си.

Рак

 

Необикновено любящи и загрижени, под водния знак на рака са чувствителни хора, които ще прикриват раните си дълго време. И когато най-сетне гневът изпълни сърцата им, ще избухнат. Ракът е най-издръжливият от всички пасивно агресивни зодиакални знаци. Ако сте ги прогонили, ще трябва да тичате след тях, за да постигнете примирие, защото те нямат намерение да се връщат. Ракът си има черупка и се крие в нея, когато е ядосан, така че трудно ще стигнете до него. Раци, изпуснете парата, вземете един горещ душ.

Лъв

Лъвовете имат бурен нрав. Важното е, че проблемът при тях приключва също толкова бързо, колкото е и започнал. Те имат сърце на дете и също като при децата - много краткосрочен фокус на вниманието. В един момент могат да ви бъдат много ядосани, а в следващия да се смеят с вас и да ви обичат, заради нещо сладко, което сте направили. Лъвът е лидер по природа и амбицията му няма да позволи на гнева да му попречи - напротив, гневът му стои настрана от всичко останало. Лъвове, когато сте ядосани, помислете за чувствата на другите – това ще ви успокои.

Дева

Девите са нежни хора, които не се ядосват бързо. Рационални и логични, такъв е и начинът, по който се справят с емоциите си. Няма да позволят на гнева си да ръководи останалата част от живота им. Те крият чувствата си, защото това им се струва логично, а и просто не са добри в изразяването им. Освен това, те не искат да натоварват другите с емоциите си. Когато обаче гневът ги разклати, започват да се нахвърлят на всичко. Деви, когато сте ядосани, помислете си, че всичко ще бъде наред – спестете агресията си.

Везни

Везните са знакът на баланса. Миротворни и непозволяващи на гнева да разруши баланса им, те търсят начин да се отдалечат от онова, което ги е разгневило. Приоритет за тях е да продължат напред, но трудно го постигат без да задържат недоволството в себе си и да скрият емоциите си. Трудно забравят и винаги ще използват козовете си срещу вас, ако ги ядосате. Те са нерешителни, затова често не знаят дали да се откажат или да продължат. Ако сте ядосани, Везни, припомнете си, че задържането на гнева не е здравословно. Още повече, че може и да боли.

Скорпион

Скорпионът може лесно да се ядоса, но често няма да ви го покаже. Ще мълчи и ще обмисля отмъщението си. Скорпионите мразят хората да си играят с чувствата им. Ако сте ги ядосали, ще трябва да ги потърсите и да се опитате да ги омиротворите. Те са гневни хора, така че най-добре да не ги разгневявате допълнително. Гневът им се проявява по всякакви странни начини. Понякога може да бъде горещ и енергичен, а друг път - тих и мек. Скорпиони, ако сте ядосани, поемете дълбоко дъх, опитайте с медитация или йога.

Стрелец

Огненият стрелец веднага ще ви покаже, ако сте го ядосали. Внимавайте, защото той дори не знае как да подходи, за да контролира чувствата си. Мисли си, че е най-добре да ги изрази, но това не винаги е най-добрият избор. Причината е, че това води до атака, която не винаги е справедлива. Стрелците избухват изведнъж, често са груби и не им пука кой е наоколо. Стрелци, не позволявайте на жестокостта да ви обземе, бъдете съпричастни към останалите.

Козирог

Земният козирог е стабилен и спокоен авторитет. Той трупа всички проблеми и гняв в себе си и задържа емоциите си. Понякога избухва на по-късен етап, може би дори с месеци закъснение, когато например бъде нападнат за нещо, което по-рано е приел със спокойствие. Козирозите не са много експресивни, но не могат да си мълчат за малките неща, които ги дразнят. Трудно се реагира на гнева им. Козирози, успокойте се с факта, че не всичко цели да раздразни вас. Концентрирайте се върху вътрешния си свят вместо да се дразните от всичко наоколо.

Водолей

Водолеите винаги ще участват в здравословен дебат, но страстните спорове ги отблъскват. Ако ги ядосате в спора си с тях, те най-вероятно просто ще се оттеглят. Те следят емоциите си и не им позволяват да се развихрят. Винаги демонстрират спокойствие и не повдигат въпроса, дори и нещо да ги е ядосало. Избягват проблемите и сигурно ще избегнат и вас, ако заговорите за тях. Водолеите са тихи в яда си. А не трябва. Водолеи, освободете се от гнева. Поговорете с някого, колкото и да ви е трудно.

Риби

Емоционалните риби и дълбоките им чувства. Но няма да разкрият гнева си пред вас. Те ще се усамотят, за да проконтролират емоциите си на тихо и спокойно място. После ще дойдат при вас, за да разговаряте, когато вече са спокойни. Опитват се да решат проблемите сами и може да задържат някои негативни емоции, но само ако са били много. Понякога се оттеглят в яда си, а друг път той се появява на вълни. Риби, не се вглъбявайте в яда. Помислете каква е причината за него и ще го преодолеете.

по ftwinsane.com

Повече илюстрации от Malika Favre тук.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види