Снимки: Александър Вълчев

Женската сила в бeгаческата общност adidas Runners Sofia

Летните дни винаги са идеална предпоставка да се разходите из някой парк на прохлада, но същевременно и да срещнете интересни личности, които могат да профучават покрай вас като фурии за секунди. В динамиката на изпълненото с емоции ежедневие ви срещаме с две наистина вдъхновящи жени – Надя Младенова и Нина Сотирова от adidas Runners Sofia – инициатива на adidas, чиято цел е да направи спорта достъпен за всеки.

Надя е дългогодишен национален състезател по Карате Шотокан, а Нина е преподавател по йога със сериозен опит. Двете са се посветили изцяло на спорта и работят съвместно с каузата да изградят общност от бегачи в България. Надя е капитан на отбора по бягане, докато Нина е част от треньорския екип.

Те споделят, че чрез практикуването на спорт успяват да запазят вътрешния баланс в динамичното си ежедневие и да зададат правилна посока на промените, от които имат нужда. Практиката, която обаче успява да свърже двете жени, се оказва бягането. То им дава тонус и подхранва жизнеността, носи чувството за свобода.

Разбира се, те предупреждават, че към бягането все пак трябва да се подхожда внимателно, тъй като без правилна техника човек може да се контузи, поради тази причина съществуването на бегаческа общност може да се окаже от първостепенно значение. Какво по-хубаво може да бъде да от това да практикуваш твоя любим спорт с приятна компания?

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види