"Към звездите"

HBO GO с цели 52 заглавия този месец

Филмов месец ни очаква в HBO GO през юли с цели 37 заглавия (34 игрални и 3 документални). Меломаните ще бъдат зарадвани със специална HBO колекция "Междузвездни войни“: 12 заглавия (11 премиерни за юли, 1 с премиера през август). Колекцията включва филми от оригиналната трилогия, както и от новите поредици, включително и самостоятелни заглавия за любимите герои, родени от въображението на Джордж Лукас.

Сред филмовите блокбастъри са "Към звездите“ с Брад Пит (трейлър), Пълно ускорение с Мат Деймън и Крисчън Бейл (трейлър), Замръзналото кралство 2 (трейлър), Терминатор: Мрачна съдба. Любителите на интернационалното кино могат да гледат хърватски, македонски и полски филми. Специалният експериментален проект на HBO Европа за кратки филми, вдъхновени от изолацията, е представен с "Вкъщи: Полша“ (14 истории, обединени в един филм). Можем да гледаме още Кийра Найтли в "Официални тайни“ и Чарлийз Терон в "Младите възрастни“.

При сериалите внимание привлича "Викторина“, базиран на скандала с измамата в английската версия на играта "Стани богат“, а при документалистиката - "Банкси и възходът на нелегалното изкуство" с кадри на редки интервюта с уличният художник.

СЕРИАЛИ:

Рами (сезон 1 и 2) (22.07)

Комедия, САЩ, 2019

реж. сезон 1: Хари Брадбиър; реж. сезон 2: Кристофър Сторър

с Рами Юсеф, Мохамед Амер, Хиам Абас, Амр Уакед, Лаит Накли

Духовното търсене на Рами се сблъска с културата му. Рами Хасан (популярният комик Рами Юсеф) е първо поколение американец от египетски произход, който изживява духовно търсене в политически разделения си квартал в Ню Джърси. "Рами“ е различната перспектива към предизвикателствата на това да си мюсюлманин, за чиято култура животът е изпитание, и да си част от милениъл поколението, за което животът е нещо без последствия.

Викторина – 3 части (11.07)

Викторина разказва необикновената и сензационна история на Чарлз Инграм, бивш майор на британската армия, който предизвика голям скандал, след като бе хванат, че е мамил при спечелването на един милион паунда в шоуто "Кой иска да стане милионер?"

Серилът от три части се основава истинската история за това как Чарлз и Даяна Инграм се опитват да надхитрят правилата в британското издание на шоуто. На 9 септември 2001 г. майор Инграм, съпругата му Даяна и приятелят им Текуен Уитток, който седи сред публиката, бяха обвинени в измама за спечелването на милион паунда. Тайният знак на двойката е покашляне от страна на съпругата му, когато водещият Крис Таран чете опциите на отговорите на въпросите в играта.

Документалистика

Банкси и възходът на нелегалното изкуство

 

Banksy, най-скандалният уличен художник в света, чието политическо изкуство, криминални каскади и дръзки нахлувания възмущават институциите в продължение на повече от две десетилетия. Документалният филм е с кадри от редки интервюта с Banksy и разказва историята за това как художник извън закона води революционно ново движение и изгражда многомилионна империя, докато неговата самоличност остава забулена в мистерия.

HBO Европа експериментален проект

"Вкъщи: Полша“ – 14 кратки истории за изолацията, заснети в изолация (16.07)

Антологията "Вкъщи“ (W domu) събира 16 полски режисьори с 14 истории в експериментален проект за HBO в Европа. Едни от най-известните режисьори в Полша изследват живота по време на изолацията, която е наложено на населението заради пандемията. Условието е сюжетът им да се развива тук и сега по време на обявеното положение на пандемията, а продължителността на всяка история не трябва да надвишава 10 минути. Режисьорите трябва да заснемат кадрите самостоятелно за четири седмици, като форматът и жанрът зависят от тях.

В HBO GO вече е наличен проектът "Вкъщи: Испания“, който съдържа 5 кратки истории. В края на юли ще бъдат добавени и историите, създадени под заглавието "Вкъщи: Финландия“.

ФИЛМИ:

Замръзналото кралство 2 (05.07)

 

Защо Елза е родена с магически сили? Какви истини за миналото очакват Елза, докато се впуска в неизвестното към омагьосаните гори и тъмните морета отвъд Арендъл? Отговорите я призовават, но и заплашват нейното кралство. Заедно с Анна, Кристоф, Олаф и Свен тя ще се изправи пред опасно, но забележително пътешествие. Елза се опасяваше, че нейните сили са твърде много за света. В Замръзналото кралство 2 тя трябва да се надява, че са достатъчни.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види