Снимка: Rawpixel

Тайните на умния пътешественик

Животът днес предлага толкова много улеснения за онези, които знаят как да се възползват от тях. Работещите в авиокомпаниите използват поредица от трикове, с които и вие може да пътувате като истинско про.

Идеалното време да си резервирате самолетен билет е в 21:30 българско време във вторник.

Хората масово букват полети през уикенда, но тогава цената на билетите е с около 7% по-висока. Обработването на тези резервации обикновено отнема ден или два, след което авиокомпанията пуска незаетите места на разпродажба. Часът, както се вижда, също има значение. Сутрин купуването онлайн е по-скъпо, тъй като се предполага, че клиентът го прави от компютъра в офиса си и бърза, защото ще пътува по работа. Ако резервирате онлайн следобед, цената вероятно ще е по-ниска – предполага се, че тогава клиентът организира ваканцията си от вкъщи и ще търси най-изгодния билет.

Пийте вода!

Въздухът в самолета е с влажност, по-ниска от 20%. Това означава, че въздухът е по-сух дори от този в Сахара, където влажността е 25%. Дехидратацията е неизбежна, затова е добре да сте подготвени с бутилка вода още преди да се качите на самолета.

Пътувайте в необичайни часове, за да избегнете да стоите до бебе в самолета.

Експрети твърдят, че родителите избягват да летят "по никое време", затова ранните или късните полети са идеални за нежелаещите да се окажат настанени до малки ревящи бебета. Също така се опитайте да не стоите в близост до разделения и прегради, където биха могли да бъдат закрепени бебешки колички или столчета.

Носете си пари в брой, ако забележите по-добро място в самолета.

Звучи странно, но при чуждестранните пътници тази практика се наблюдава все по-често. "Искате да си разменим местата? Няма проблем, само си платете за това."

Седнете в задната част на самолета, за да получите по-качествено обслужване.

Ако сте заели позиция в близост до района на стюардите, те ще могат по-бързо да се отзоват. Също така по-лесно бихте получили допълнително питие - естествено, само ако сте достатъчно любезни и усмихнати.

Чекирайте се рано, за да избегнете риска да не ви качат на самолета.

Обикновено от полета е по-вероятно да отпаднат тези, които са се чекирали последни, или са закупили най-евтините билети.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види