Снимка: Chinda Sam

Признаците, по които разбираме колко ни обичат котките ни

Понякога някои котки не мъркат и техните стопани трудно разбират дали са обичани от тях. Ето по кои признаци можем да установим безрезервната любов на нашите пухкави домашни любимци според експерта от организацията "Син кръст Клеър Сталард".

Котките не обичат да ги гледат право в очите, защото по този начин се чувстват застрашени от своите врагове. Поради тази причина те избягват да се взират дори в погледа на своите стопани.

Започне ли котката да търси вашите очи за "мек контакт" , това е признак на висше благоволение. И ако леко премигне, докато ви фиксира лицето, това означава, че ви обича и сте спечелили завинаги нейното доверие.

Когато котката нежно ви подбутне с протегната глава и търка бузи, това е индикация, че ви приема като много близко същество. Котките имат специални жлези на бузите и когато ги търкат със себеподобните, изразяват обич и близък контакт. Така те по-лесно се сближават в групата, придобивайки общо ухание с помощта на жлезите си. Ако това се случи с хората, те трябва да се радват, че са били възприети като членове на клана. На котешки език това означава истинска любов.

Когато котката ви легне в скута и започне да ви масажира с редуващи се предни лапички, това означава, че връзката ви е много силна. Някои оприличават това специфично котешко поведение с месене на тесто. Но тази аналогия не трябва да ни заблуждава. С подобни действия малките котенца стимулират майчината гръд, когато бозаят. И вие отново сте в десетката на котешката любов, защото ви имат за близък родител.

Когато котката ви близне с език по лицето или ухото, това поведение отначало може да ви изненада. Но то също е добър признак и поради тази причина не трябва да отхвърляте подобен жест. По този начин мъркащото царство изразява обичта си. Котките често ближат с език рожбите си или членове на групата. Така те заздравяват връзките помежду си и си създават "групово ухание". Ако станете и вие част от него, значи сте обичани.

Често нашите четириноги любимци, за да ни се харесат, ни правят подаръци. Когато ни поднесат играчка, това е добре. А когато ни дарят с умряла мишка върху възглавницата, те го правят от добро сърце, като знак на привързаност. Гордите котки никога не правят подаръци на случайни хора!

В природата писаните често носят плячката на своите малки, за да ги учат как да ловуват. Те сигурно си мислят, че и хората не са много надарени в това начинание и все отнякъде трябва да се започне!

В природата котките се чувстват уязвими, когато спят. Поради тази причина те си търсят уединени и потайни места. Ако вашата писана реши да си подремне в скута ви, или да се увие на възглавницата до главата ви, значи ви има пълно доверие. Тя се чувства сигурна в дома ви.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види